USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple Intelligence kurdum!

Milyonlarca insanı ilgilendiren Apple Intelligence ve Siri'nin değişimi ile yapay zekanın iPhone'lara entegrasyonunu inceledik.

Apple Intelligence kurdum!
30-07-2024 12:22
Google News

Teknolojinin ÖZETİ| hızla ilerlediği günümüzde, Apple da yenilikleriyle kullanıcılarını şaşırtmaya devam ediyor. Bugün, milyonlarca insanı ilgilendiren Apple Intelligence ve Siri'nin değişimi ile yapay zekanın iPhone'lara entegrasyonunu inceledik.

Apple Intelligence kurdum!YouTube videoSDNShiftdelete.net

Öncelikle, Apple Intelligence özelliğinin şu anda sadece iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde mevcut olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu özellik, henüz beta aşamasında ve iOS 18.1 güncellemesi ile birlikte geliyor. Güncellemeyi yüklemek için, cihazınızın genel ayarlarından yazılım kısmına girerek beta güncellemelerini aktif etmeniz gerekiyor. Güncelleme yaklaşık 7 GB boyutunda ve tamamlandıktan sonra, ayarlar kısmında Apple Intelligence ve Siri seçenekleri beliriyor.

Kurulum:Beta Güncellemelerini Aktif Etme: iPhone 15 Pro veya Pro Max modelinizde, ayarlar kısmından beta güncellemelerini aktif hale getirin.Güncellemeyi İndirme: iOS 18.1 güncellemesini cihazınıza indirin ve yükleyin.Apple Intelligence Ayarları: Güncelleme tamamlandıktan sonra, ayarlar kısmında Apple Intelligence ve Siri seçeneklerini bulun.Dil ve Bölge Ayarları: Apple Intelligence'ı aktif etmek için cihaz dilini ve Siri dilini İngilizce yapın, bölgeyi ise Amerika Birleşik Devletleri olarak ayarlayın.Wi-Fi Ayarları: Güncellemeyi tamamlamak için cihazınızın 2.4 GHz'lik bir Wi-Fi ağına bağlı olması gerekiyor.Apple Intelligence özellikleri

Güncellemeyi tamamladıktan sonra, Apple Intelligence ile Siri'nin yeni yeteneklerinden faydalanabilirsiniz. İşte dikkat çeken bazı özellikler:

Yeni Animasyonlar: Siri, yeni animasyonlarla daha canlı bir kullanıcı deneyimi sunuyor.Metin ile Siri'ye Komut Verme: Siri'ye sadece sesli değil, yazılı komutlarla da talimat verebilirsiniz. Örneğin, Instagram'da gezinirken Siri'ye yazılı komutlar gönderebilirsiniz.Çağrı Kaydetme: iPhone 15 Pro ve Pro Max'te artık çağrılarınızı kaydedebilir ve bu kayıtları notlarınıza ekleyebilirsiniz. Arama başladığında, karşı tarafa sesli olarak bilgilendirme yapılıyor.Transkript Özelliği: Sesli notlarınızın metin transkripsiyonunu yapabilir ve konuşmalarınızı yazıya dökebilirsiniz.Sezgisel Mesaj Yanıtları: Apple Intelligence, mesajlarınıza otomatik yanıtlar önerir. Örneğin, arkadaşınızın gönderdiği bir mesajı arkadaşça veya profesyonel bir dille yanıtlayabilirsiniz.Safari'de Yazı Özetleme: Safari'de uzun bir metni seçerek, yapay zeka ile özetleyebilir ve hatta tablo veya liste haline dönüştürebilirsiniz.

Şu anda beta aşamasında olan birçok özellik, gelecekte daha da gelişecek. Örneğin, ChatGPT gibi yapay zeka modellerinin entegrasyonu, fotoğraflar üzerinde daha gelişmiş arama özellikleri ve daha fazlası, iPhone kullanıcılarının hizmetine sunulacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Kemikler, Uzun Yıllar Geçse Bile Neden Çürümez?
Kemikler, Uzun Yıllar Geçse Bile Neden Çürümez?

Ölüm gerçekleştikten sonra insan vücudu, 24 saat içinde aşamalı olarak çürümeye ve yok olmaya başlar. Ölümden ilk etkilenen organlar ise göz, beyin, mide ve bağırsaklar olur. Peki kemikler yıllar geçse bile neden çürümez ve yok olmaz?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu