USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple Intelligence'ı İçeren İlk iOS 18 Betası Yayımlandı

Apple, yapay zekâ özellikleri içeren ilk iOS 18 betası iOS 18.1 beta 1'i yayımladı. Geliştiriciler, iPhone'ların yapay zekâ özelliklerini ilk kez deneyimleme fırsatı yakalayacak.

Apple Intelligence'ı İçeren İlk iOS 18 Betası Yayımlandı
29-07-2024 21:33
Google News

Apple, ÖZETİ| geçtiğimiz ay iPhone’lara yapay zekâ getirecek “Apple Intelligence”ı duyurmuştu. Bu özelliklerin, iOS 18 ile çıkış yapacağı belirtilmişti. Ancak dün çıkan haberler, iOS 18’in ilk sürümü değil, iOS 18.1 ile ekimde sunulacağını ortaya koymuştu.

iOS 18’in betaları birkaç aydır çıkış yapıyordu. Ancak şimdiye kadar Apple Intelligence’ı içeren bir sürüm görmemiştik. Bugün bu durum değişti. Apple Intelligence’ı içeren iOS 18.1 beta 1 resmen yayımlandı. Bu sürümle geliştiriciler ilk kez iPhone’lara gelecek yapay zekâ özelliklerini deneyimleyecekler.

iOS 18.1 beta 1’i yalnızca geliştiriciler deneyimleyebiliyor

iOS 18.1’in ilk betası olarak adlandırabileceğimiz sürüm, sadece geliştiriciler için çıkış yaptı. Yani deneyimlemek için Apple’a kayıtlı geliştirici hesabına ihtiyaç var. Herkese açık betanın ne zaman geleceği konusunda şimdilik bir bilgi yok.

Yayımlanan sürüm, hepsi olmasa da bazı Apple Intelligence yapay zekâ özelliklerini ilk kez geliştiricilerle buluşturuyor. Şu an için yalnızca 2 iPhone’un bu özellikleri desteklediğini vurgulayalım. Bunlar iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max. İndirenler, ayarlar üzerinden Apple Intelligence’a erişim sağlayabiliyorlar.

iOS 18.1 beta 1’de hangi yapay zekâ özellikleri var?

Mail, Notlar ve diğer benzer uygulamalarda metinleri yapay zekâyla yeniden yazma, özetleme ve düzeltmeSiri’nin yeni parlayan ışıklı tasarımıSiri’nin kullanıcıların her türden sorusunu yanıtlayabilmesiSiri ile olan etkileşimlerde metin ve ses arasında geçiş yapmaMail’de en acil e-postaları göstermeMail’de Gelen Kutusu bölümünde e-postaları açmak zorunda kalmadan özetlerini görüntülemeMail’de e-postalarda akıllı yanıtlarYalnızca önemli olabilecek bildirimleri göstermeFotoğraflarda “Anılar”Videolarda arama yapma


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Öğrenciler Kendilerini Tanıtmak İçin Bile ChatGPT Kullanıyor
Öğrenciler Kendilerini Tanıtmak İçin Bile ChatGPT Kullanıyor

Bir üniversite profesörünün verdiği "kendinizi tanıtın" ödevini öğrencilerin ChatGPT'ye yaptırması ile birlikte tartışmalar çıktı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu