USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple'ın 16 Yıllık Ürününün Üretimi Durduruldu

Apple'ın 16 yıl önce MacBook'larıyla birlikte piyasaya sürdüğü ürünü bugün itibarıyla artık üretilmiyor.

Apple'ın 16 Yıllık Ürününün Üretimi Durduruldu
11-10-2024 19:33
Google News

Apple'ın ÖZETİ| 2008 yılında piyasaya sürdüğü harici CD/DVD sürücüsü olan SuperDrive, 16 yıllık bir serüvenin ardından tamamen piyasadan çekiliyor.

SuperDrive için birkaç ay önce ABD'deki Apple'ın çevrim içi mağazasında stokların tükendiği bildirilmişti. Şu anda dünya genelindeki tüm Apple mağazalarında da ürünün stoklarda olmadığı veya mevcut olmadığı görülüyor. İddialara göre Apple 16 yılın ardından SuperDrive'ın üretimini artık durdurma kararı almış durumda.

SuperDrive ne işe yarıyordu?

SuperDrive, ilk olarak dâhili CD/DVD sürücüsüne sahip olmayan orijinal MacBook Air modeliyle birlikte tanıtılmıştı. Cihaz, kullanıcıların CD ve DVD'lerini oynatmalarını veya yazmalarını sağlayan pratik bir çözümdü.

O dönemde Apple’ın ürün yelpazesinde optik sürücüsü olmayan dizüstü bilgisayarlar yaygınlaşmaya başlamıştı ve SuperDrive bu boşluğu dolduruyordu. USB-A bağlantısına sahip olması, modern cihazlarla kullanımı zorlaştırmış olsa da SuperDrive uzun süre Apple'ın en dayanıklı aksesuarlarından biri olarak raflardaki yerini korudu.

Ancak günümüzde CD/DVD sürücüleri giderek daha niş bir ürün hâline geldi. Dijital medyanın yükselişiyle birlikte fiziksel disk kullanımında ciddi bir düşüş yaşandı. Bu da Apple'ın SuperDrive üretimini durdurmasındaki ana neden olarak görülüyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
1936'da İcat Edilen Suyla Çalışan Bilgisayar
1936'da İcat Edilen Suyla Çalışan Bilgisayar

Modern bilgisayarlar yokken günümüzden çok önce, 1936’da “suyla” çalışan bir bilgisayar üretildiğini söylesek muhtemelen bize inanmazdınız değil mi? Ama böyle bir şey var!

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu