USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple Faiz Getiri Sistemine Yatırılan Para Miktarı

Apple'ın Apple Card üzerinden faiz getirisi sağlayan sistemi, ilk haftasında yaklaşık 1 milyar dolarlık mevduat topladı. Yapılan yatırımlar, yıllık bazda yüzde 4,15 getiri sağlayacak.

Apple Faiz Getiri Sistemine Yatırılan Para Miktarı
02-05-2023 12:23
Google News

ABD ÖZETİ| merkezli teknoloji devi Apple, geçtiğimiz hafta Apple Card müşterileri için yeni bir finans hizmeti sundu. Bu hizmet, tüketicilerin vadeli hesaplar açıp, faiz getirileri elde etmesini sağlıyordu. İşte bu hizmetle ilgili gelen son haberler, Apple'ın yeni hizmetinin tüketicilerin ilgisini çektiğini gözler önüne seriyor. Zira Apple Card sahipleri, bu hizmete daha ilk günlerinde devasa paralar yatırdılar.

Konuya aşina kaynaklardan gelen açıklamalara göre Apple'ın birikim hesabı uygulaması, ilk gününde 400 milyon dolar bakiye gördü. İlk dört günün sonunda ise 990 milyon dolar gibi devasa bir para, Apple aracılığıyla faiz getirisi elde etmek isteyen tüketiciler tarafından Apple'a emanet edildi. Kaynaklara göre birikim hesabı açan tüketicilerin sayısı ise 240 bini geçti.

Yıllık yüzde 4,15'lik faiz getirisi, tüketiciyi memnun etti!

Apple Card

Konuyla ilgili yapılan açıklamalar, Apple'ın faiz getiri sistemindeki yıllık yüzde 4,15'lik getirinin tüketiciyi memnun ettiğini gözler önüne seriyor. Bir ödeme şirketi olan Crone Consulting'in CEO'su Richard Crone, Forbes'e verdiği demeçte şöyle konuştu: "FED'in faiz artış kararları bankaların kredi verirken daha yüksek kredi istemesine yol açtı. Ancak birikim hesapları için bu gerçekleşmedi. Oranlar çok az değişti. Bu da Apple'ınki gibi hizmetlere olan ilgiyi artırdı."

Tabi şunu söylemekte de fayda var. 1 milyar dolar civarında bir para küçümsenebilecek düzeyde değil ve yatırımcılar, kolay kolay parasını başkasına emanet etmez. Burada, Apple'ın tüketiciye verdiği güvenin ve şirketin tüketici gözündeki imajının açık bir göstergesi. 

Apple'ın faiz getiri hesabı ile ilgili tüm detaylar için:


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Togg T10F Sedan’ı bulduk! 
Togg T10F Sedan’ı bulduk! 

Togg, SUV modelinin ardından bu kez sedan segmentinde çıtayı yükseltiyor. Adana’da gercekleşen Teknofest 2024’te Togg T10F Sedan gördük.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu