USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple Cihazlara Yeni AB Düzenlemesi

Apple, Avrupa Birliği yasaları kapsamında varsayılan uygulamalarda köklü değişikliğe gidiyor.

Apple  Cihazlara Yeni AB Düzenlemesi
23-08-2024 00:27
Google News

Teknoloji ÖZETİ| devi Apple, Avrupa Birliği (AB) yasalarına uyum sağlamak için aralarında App Store, Mesajlar, Kamera, Safari gibi uygulamaların da yer aldığı varsayılan uygulamaların kaldırılmasına izin verecek. 

Uzun bir süredir neredeyse her gün bir başka teknoloji firmasının anti tröst soruşturmalarıyla karşı karşıya kaldığını duyuyoruz. Ayrıca ABD, AB ve Birleşik Krallık, piyasa düzenlemeleri amacıyla yeni kurallarını duyuruyor. Bu düzenlemelerden en çok etkilenen isimler arasında Apple başı çekenlerden biri. 

Üçüncü taraf araçlarına daha çok yer açılacak

ios 18

Apple şimdi de Avrupa Birliği Dijital Pazarlar Yasası (DMA) gerekliliklerine uyum kapsamında varsayılan uygulamalarda düzenleme yapacak. Ayrıca varsayılan tarayıcı da değiştirilebilecek. Bu değişiklik iOS ve iPadOS işletim sistemine sahip cihazlarda bu yıl sonuna kadar devreye alınmış olacak. 

Apple'dan yapılan açıklamada bu güncellemelerin, AB'deki kullanıcılar için yıl sonuna kadar sunulmuş olacağı belirtildi. Kullanıcılar, iPadOS ve iOS işletim sistemine sahip cihazlarında istedikleri tarayıcıyı varsayılan olarak belirleyebilecek, farklı uygulamaları varsayılan uygulama yapabilecek ve App Store, Mesajlar, Kamera, Safari gibi uygulamaları cihazlarında tutmak istemediklerinde silebilecekler. 

Kullanıcılar gelecek güncellemelerde ayrıca arama yapma, mesajlaşma, metin çevirme, şifre yönetimi, klavyeler ve istenmeyen çağrı filtreleri için de farklı varsayılan uygulamalar belirleyebilecek. Böylece üçüncü parti geliştiricilerin de Apple ekosisteminde daha kolay ve daha çok yer alması sağlanacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Windows 7 ve 8 için yolun sonu geldi! Destekler kesildi
Windows 7 ve 8 için yolun sonu geldi! Destekler kesildi

Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları için veda zamanı. Microsoft eski sürümler için DRM desteğini sonlandırdı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu