USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple Çalışanlarına Slack ve Sosyal Medyayı Kısıtlamakla Suçlanıyor

Apple, çalışanlarının Slack ve sosyal medya kullanımını kısıtladığı gerekçesiyle ABD Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu tarafından suçlandı.

Apple Çalışanlarına Slack ve Sosyal Medyayı Kısıtlamakla Suçlanıyor
12-10-2024 09:02
Google News

Apple, ÖZETİ| çalışanların Slack ve sosyal medya kullanımını kısıtladığı gerekçesiyle suçlandı. ABD Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu (NLRB), Apple’ın çalışanların daha iyi çalışma koşulları için topluca savunma haklarına müdahale ettiğini belirtti.

Geçen hafta da NLRB, Apple'ın çalışanlardan yasa dışı gizlilik ve rekabet etmeme anlaşmalarını imzalamalarını talep ettiğini iddia etmişti. Apple, bu iddialara karşı çıkarak çalışanlarının haklarına saygı duyduğunu ve şikayetleri ciddiye aldığını ifade etti.

Apple, 2021'de işten çıkardığı çalışanı için yeniden suçlanıyor

apple

NLRB tarafından yapılan bu yeni suçlamada Apple'ın Slack kullanımına yönelik yasa dışı iş kuralları uyguladığı, Slack'te işyeri değişiklikleri savunuculuğu yapan bir çalışanı yasa dışı olarak işten çıkardığı ve başka bir çalışandan sosyal medya gönderisini silmesini istediği iddia edildi. Çalışanların sosyal medya aracılığıyla gözetleniyor olmasının altı çizildi.

Yeni dava ise Apple'ın 2021'de "çalışan aktivizmine" öncülük eden Janneke Parrish'i işten çıkarmasıyla ilgili olarak, yaklaşık üç yıl önce yapılan bir şikayetten kaynaklanıyor. Parrish, Slack ve sosyal medya aracılığıyla uzaktan çalışma, ücret eşitliği ve ayrımcılıkla ilgili konularda savunuculuk yapmıştı.

Apple'ın bu iddialara karşı NLRB ile anlaşmaya varamaması durumunda işler değişecek.  Şubat ayında bir idari yargıç tarafından davanın ilk duruşması yapılacak. Yargıcın kararı işçi kurulu tarafından gözden geçirilebilir ve federal mahkemede temyiz edilebilir. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Huawei, HarmonyOS Next ile Akıllı Telefon Pazarına Girdi
Huawei, HarmonyOS Next ile Akıllı Telefon Pazarına Girdi

Huawei, HarmonyOS Next ile Android ve iOS'a alternatif bir ekosistem sunuyor. Yeni sistem, 10,000'den fazla özel uygulama ile destekleniyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu