USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Android 15, Pixel'ler İçin Yeniliklerle Geldi

Android 15 güncellemesi, Pixel cihazlara yeni gizlilik ve güvenlik özellikleri sunarak kullanıcı deneyimini geliştiriyor.

Android 15, Pixel'ler İçin Yeniliklerle Geldi
15-10-2024 23:38
Google News

Google, ÖZETİ| Pixel cihazlar için Android 15 güncellemesini duyurdu. Eylül ayında duyurulan güncelleme, yeni gizlilik özellikleri, güvenlik araçları ve katlanabilir cihazlar ile tabletler için geliştirmeler sunuyor.

Android 15 ile birlikte kullanıcılar, telefonlarında gizli uygulamalar için özel bir alan oluşturma imkanı buluyor. Bu özellik sayesinde sosyal medya kişisel uygulamalar veya bankacılık gibi gizli kalması gereken uygulamalar, son uygulamalar listesinde, bildirimlerde ya da ayarlar kısmındada görünmeyecek. Kullanıcılar, bu alana erişim sağlamak için ek bir kimlik doğrulaması yapacak ve telefonlarında gizleyebilecekler.

Yeni güvenlik özellikleri

android 15

Katlanabilir cihazlar ve tabletler için yeni güncellemelerle birlikte, görev çubuğunu sabitleme seçeneği sunuluyor. Kullanıcılar, sık kullandıkları uygulamaları yan yana kullanmak için uygulama eşleştirmesi yapabilecek ve bu eşleştirmeye tek bir simge üzerinden erişim sağlayabilecekler. 

Ayrıca, "Hırsızlık Algılama Kilidi" ve "Uzaktan Kilit" gibi güvenlik özellikleri de Android 15 ile birlikte sunuluyor. Bu özellikler telefonun çalındığını algıladığında otomatik olarak kendini kilitleyebiliyor ve başka bir Android telefon veya telefon numarası ile uzaktan kilitlenebiliyor.

Google ise bu güncellemelerle birlikte kullanıcıların daha güvenli ve verimli bir mobil deneyim yaşayacaklarını vurguluyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Türkiye 2026'da uzay konferansına ev sahipliği yapacak
Türkiye 2026'da uzay konferansına ev sahipliği yapacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2026 yılında Uluslararası Uzay Kongresi'ne Türkiye'nin Antalya'da ev sahipliği yapacağını duyurdu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu