USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Andrey Buravov: ‘Ukrayna Batı’nın silahını tercih etti’

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Buravov, gazetecilerin Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki gelişmelere dair sorularını yanıtladı.

Andrey Buravov: ‘Ukrayna Batı’nın silahını tercih etti’
18-01-2023 04:09
Google News

Rusya’nın ÖZETİ| İstanbul Başkonsolosluğu, dün aralarında Cumhuriyet muhabirlerinin de olduğu basın mensuplarına yönelik düzenlediği etkinlikte, Rus gazeteci Andrey Medvedev’in hazırladığı ve Donbas’ta yaşananları konu alan “Kurtuluş” adlı belgesel filmin gösterimini yaptı. Ardından Başkonsolos Andrey Buravov, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İlk olarak “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Rusya lideri Vladimir Putin’e kalıcı ateşkes için arabuluculuğa hazır olduğunu söylemesini Rusya nasıl karşılıyor” sorusunu yorumlayan Buravov, “Samimi olarak barışı gerçekleştirmek isteyen bütün güçlerin gayretlerini takdirle karşılıyoruz” dedi.

BUÇA SONRASI DEĞİŞTİ

Geçen yıl Türkiye’de, Moskova ve Kiev temsilcilerinin görüşmelerini anımsatan başkonsolos, “Olumlu gelişen süreç bundan çok kısa süre sonra seyrini değiştirdi ve ünlü Buça olayı (sivil katliamının yaşandığı Ukrayna kenti) ortaya çıkarıldı. Bundan sonra Ukrayna her gün daha açık şekilde bu konuyu, Batı’nın yoğun silah yardımıyla çözme yönünde çabalamaya başladı” ifadelerini kullandı.

Buravov, Ukrayna’ya yönenlik “askeri kararın”, sekiz yıl boyunca Donbas halkına karşı gerçekleştirilen bombardıman ve baskılar gerekçesiyle alındığını vurgulayarak “Bu vatandaşlar, Kiev’de değiştirilen rejimi kabul etmeyenlerin oluşturduğu bir toplum olduğu için onlara karşı programlı baskılar uygulanmaya başlanmıştı. Durum farklı olsaydı, ‘özel harekâta’ gerek kalmazdı” dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Gıdalar Farklı Isılarda Neden Farklı Tatlara Sahiptir?
Gıdalar Farklı Isılarda Neden Farklı Tatlara Sahiptir?

Kızartma tenceresinden yeni çıkmış bir patates ile tabakta birkaç saat beklemiş patates kızartması arasındaki tat farkı ne kadar fazla değil mi? Hatta yalnızca patates kızartması için değil çoğu yiyecek ve içecekte bu farklılık söz konusu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu