USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Ananas yedikten sonra dil neden yanar? Ananasın ağızda bıraktığı karıncalanma hissi...

Çeşitli içecek ve yemeklerde de kullanılan ananas oldukça lezzetli bir tropikal meyve olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda C vitamini deposu olan ananası yedikten sonra dilde oluşan yanması hissini hiç merak ettiniz mi?

Ananas yedikten sonra dil neden yanar? Ananasın ağızda bıraktığı karıncalanma hissi...
18-03-2024 21:57
Google News

Birçoğumuzun ÖZETİ| fark ettiği gibi, ananası yerken dilimizde oluşan karıncalanma hissi, aslında çok daha derin bir gerçeğin habercisidir. Ananasın dilde bıraktığı yanma hissinin ardındaki gerçek insanları ikiye böldü. İşte, ananas neden dili karıncalandırır sorusunun cevabı!

Sabah uyanınca sirkeli su içenler aman dikkat! Aç karnına sirkeli su içmenin faydaları...Sabah uyanınca sirkeli su içenler aman dikkat! Aç karnına sirkeli su içmenin faydaları...

ANANAS MEYVESİNİN ARDINDAKİ GİZLİ İĞNELER!

Yapılan araştırmalara göre, ananası yedikten sonra dilimizde oluşan tuhaf hissin arkasında mantıklı bir açıklama bulunmaktadır. Mikroskop altında incelenen ananas parçaları, ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı: binlerce kristal iğnenin bulunması.

Yeşil kabağın faydaları nelerdir? Kabak yemenin 10 altın faydası!Yeşil kabağın faydaları nelerdir? Kabak yemenin 10 altın faydası!

KALSİYUM OKSALAT KRİSTALLERİ

Bu kristal iğnelerin asıl sebebi, içerdikleri kalsiyum oksalat kristalleridir. Bu kristaller, dilimizi yediğimizde hücre zarlarında delikler açarak tahrişe neden olur ve böylece karıncalanma hissi oluşur.

Yeşil elma mı kırmızı elma mı daha faydalı? Yeşil elma kırmızı elma arasındaki fark...Yeşil elma mı kırmızı elma mı daha faydalı? Yeşil elma kırmızı elma arasındaki fark...

SAVUNMA MEKANİZMASI: RAPHİDLER!

Ananasın içindeki bu mikrokozmos, aslında bitkinin kendini savunma mekanizmasının bir parçasıdır. Bu kristal iğneler, raphidler olarak adlandırılır ve bitkinin otçul saldırılara karşı korunmasına yardımcı olur.

DOĞANIN MUCİZESİ!

McGill Üniversitesi'nin açıklamasına göre, raphidlerin bir teorisi, bitki hasar gördüğünde özsu veya tükürüğün bu iğnelerin dışarı atılmasını tetikleyeceğidir. Bu da, insanların ağız boşluğunun astarını delebilecek ve tahrişe neden olabilecek bir süreci başlatır. Ananasın bu gizli savunma mekanizması, uzun zamandır farkında olmadan tükettiğimiz bir gerçeği gün yüzüne çıkarmaktadır.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Diablo 4 Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu
Diablo 4 Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu

Diablo 4, PC tarafında Battle.net'e özel kısa süreliğine ücretsiz oldu ve aynı zamanda indirimli fiyatla satışta.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu