USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Amerikalılardan Türkiye'de peş peşe kritik görüşmeler! Para teklifleri yapılıyor

Aydınlık Gazetesi yazarı Mustafa İlker Yücel, yazısında ABD İstanbul Başkonsolosluğu Basın Ataşesi Alison Brown'un yerel medya ziyaretlerine başladığını belirterek yerel medyanın kuşatma altına alınmaya çalışıldığını söyledi.

Amerikalılardan Türkiye'de peş peşe kritik görüşmeler! Para teklifleri yapılıyor
12-08-2024 12:28
Google News

  ÖZETİ|  HABER7

Türkiye'de oluşturulmaya çalışılan her türlü karışıklık öncesi Amerikalı isimlerin ülkede bazı görüşmeler yaptığı bilinirken geçtiğimiz günlerde yaşanan dikkat çeken bir görüşme trafiği ortaya çıktı. Aydınlık Gazetesi yazarı Mustafa İlker Yücel, "Yerel basına ABD kancası" başlıklı yazısında ABD İstanbul Başkonsolosluğu Basın Ataşesi Alison Brown'un Türkiye'deki yerel medyayı kuşatma altına almak için bir takım faaliyetlere giriştiğini belirtti. 

PEŞ PEŞE KRİTİK GÖRÜŞMELER

ABD'li diplomatın 6 Ağustos’ta Çanakkale’de Dardanel Medya Genel Müdürü Burak Gezen'le görüşerek Ton TV ve Radyo Ton stüdyolarını gezdiğini ifade eden Yücel, sonrasında ise Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı ile görüşmeler yapıldığını söyledi. Aynı gün Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı ile de görüşüldüğünü belirten Yücel, ABD'li ismin görüşmelerinde basın mensuplarının eğitimine yönelik projelerde yardımcı olabileceklerini söylediklerini aktardı.



Yerel medya yöneticileriyle görüşmeleri bunlarla da sınırlı kalmayan ABD'li diplomat, 9 Ağustos'ta ise Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Toplantıda ABD'li yerel medya yapılanmasıyla Türkiye'deki yerel medyanın ortak projelere hazır olduğunu ifade eden Brown, görüşmelerinde Başkonsolos Julie A. Eadeh'in de bulunduğu belirtiliyor.

20 BİN DOLAR DESTEK

Mustafa İlker Yücel, ABD İstanbul Başkonsolosluğu Basın Ataşesi Alison Brown'un görüşmelerinde en dikkat çeken noktanın ise yerel medyaya teklif edilen destek paketleri olduğunu belirtti. Yücel, ABD'li diplomatın ziyaretlerinde "yerel basını desteklemek istediklerini ve en az 15-20 bin dolarlık destek paketlerinin hazır olduğunu" ifade ettiğini söyledi. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Geri çağırdığı 1,5 milyon araç, BMW'nin başına dert açtı!
Geri çağırdığı 1,5 milyon araç, BMW'nin başına dert açtı!

Araçlardaki fren sistemi arızası nedeniyle büyük çaplı geri çağırma yaşayan BMW, yıllık kar tahminlerini düşürdü.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu