USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

AMD Ryzen 9000X3D Serisi İşlemciler Oyunseverleri Üzebilir

MSI'a ait olduğu iddia edilen bir sunuma göre AMD'nin yeni işlemcileri beklentileri karşılamayacak.

AMD Ryzen 9000X3D Serisi İşlemciler Oyunseverleri Üzebilir
13-10-2024 21:43
Google News

AMD'nin ÖZETİ| yeni işlemci serisi Ryzen 9000'in oyun benchmarklarındaki sonuçları ortaya çıkmış olabilir ve görünüşe göre bu seri, oyunseverlerin beklediği ilerlemeyi sunmayacak. Benchmark sonuçlarına göre yeni seri, bir önceki nesil ile kıyaslandığında kayda değer bir performans artışı sunamayacak. 

MSI'ın bir sunumundan sızdırıldığı belirtilen görüntülere göre Ryzen 9000X3D, önceki Ryzen 7000X3D ve 3D olmayan Ryzen 9000 modelleri ile karşılaştırıldığında pek de dikkat çekici bir performans artışı sunamıyor. Hem 8 çekirdekli hem de 16 çekirdekli konfigürasyonda işlemcilerin oyun performansı %11 ile %13 arasında daha yüksek performans söz konusu olsa da bazı endişe verici noktalar da bulunuyor.

Devir hızları endişe uyandırdı

ryzen 9000

Sunumda yeni işlemcinin oyun performansının Far Cry 6, Shadow of the Tomb Raider ve Black Myth: Wukong üzerinde test edildi. Yeni işlemcilerin bu testlerde bir önceki nesil işlemciler ile aynı devirde çalıştığı da belirtildi. Sadece iki işlemcinin farkı net olarak görülsün diye böyle bir yol izlenmiş olabilir ancak işlemcilerin gerçek hızı da aynı olacaksa bu durum oyunseverler için sorun oluşturabilir. Zira 3D V-Cache özellikli varyantlar pek de overclock özellikleri ile tanınmıyorlar.

İddialara göre 64MB ek 3D V-Cache'li yeni Ryzen 9000X3Dserisi işlemciler, 5.20GHz sabit frekansta standart Ryzen 9000 işlemcilerden çok az daha iyi performans sergileyebiliyor. Öte yandan bu seride yer alan işlemcilerin genellikle daha yüksek hızlarda çalıştığını belirtmek gerekiyor. 

Bu bilgilerin doğrulanmamış olduğunu unutmamak gerekiyor. AMD yeni işlemcilerinin test sonuçlarını yakın zamanda resmî olarak da açıklayacaktır. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Huawei destekli lüks BYD SUV satışa çıkıyor! İşte fiyatı
Huawei destekli lüks BYD SUV satışa çıkıyor! İşte fiyatı

BYD Fang Cheng Bao 8 Çin'de ön siparişe açıldı. 56 bin dolarlık fiyatıyla dikkat çeken araç, Huawei'den destek alıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu