USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Altında sert düşüş sonrası rekor beklentisi

Ekonomi - Bir süredir rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları sert düşüşler nedeniyle yatırımcısını şaşırttı. Analist Barış Ürkün Haber7'ye yaptığı değerlendirmede, ara ara geri çekilmeler olacağını ancak altında yükselişin süreceğini belirtti.

Altında sert düşüş sonrası rekor beklentisi
06-12-2023 15:03
Google News

Altın ÖZETİ| fiyatları bu haftaya da hızlı başladı. Haftanın ilk günü ons altın 2 bin 148 doları görürken, gram altın bin 997 lirayı test etti. Rekor seviyeyi test ettikten sonra altın bin 870 TL'ye geri çekildi. Peki bu sert yükseliş ve düşüşlerin sebebi ne? Gram altın 2 bin lirayı ne zaman aşar? Ahlatcı Yatırım Araştırma Müdürü Barış Ürkün, altındaki hareketin sebeplerini Haber7'ye değerlendirdi. Ürkün, altın fiyatlarında yükseliş eğiliminin devam edeceğini belirtti.

"ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ EĞİLİMİ SÜRECEK"

Fed'in Aralık ayında faiz artırımı yapmayacağına yönelik beklentilerinin yükselmesinin özellikle altının ons tarafında talebin güçlenmesine zemin hazırladığını belirten Ürkün, "Önümüzdeki dönem için ons altında yönün yukarı olacağına aday olduğunu düşünüyorum. Fed'in verdiği tüm mesajlara baktığımızda bir faiz artışı yapmayacağını okuyabiliriz. Bu durum da altına talebi artıracak" diye konuştu. Altın fiyatlarında zaman zaman geri çekilmeler olacağına işaret eden Ürkün, bin 985 - 2 bin dolar aralığından aşağıya inmesini beklemediğini, gram altının yönünün de kademe kademe yukarı yönlü olacağını vurguladı. 2024 yılında altın fiyatlarında yeni rekorlar yaşanabileceğine dikkat çeken Ürkün, altının yatırımcı açısında cazibesini artıracağını belirtti. Ürkün, "Gram altında 2 bin TL ve üzerini yeni yılda görmemiz kaçınılmaz" dedi.