USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Altında 5-6-7 Kasım fırtınası! Yatırımcılar o günlere dikkat: Yükseliş devam edecek mi?

Ekonomi - Kasım ayının ilk haftası hem ABD seçimleri hem de Fed'in faiz kararının altın için kritik olduğunu söyleyen Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, piyasalarda o tarihlerde hareketliliğin yüksek olacağını belirtti.

Altında 5-6-7 Kasım fırtınası! Yatırımcılar o günlere dikkat: Yükseliş devam edecek mi?
22-10-2024 13:13
Google News

Haber7

Emtia ÖZETİ| piyasasında geçen hafta özellikle Çin kaynaklı talep endişeleriyle düşüş eğilimi görülürken değerli metaller, merkez bankalarının faiz indirimlerine devam edeceği beklentisi ve jeopolitik risklerle pozitif ayrıştı.

Altın fiyatları, yatırımcılar ABD faiz oranları için ileriye dönük yol konusunda Fed yetkililerinin farklı görüşlerini hazmederken, önceki seanstaki rekor seviyelere yakın seyrediyor.

Öte yandan, altının bu performansı dolar endeksi ve tahvil faizlerinin yükseldiği dönemde gerçekleştirmesi de dikkati çekti.

Analistler, ABD seçimlerine ilişkin belirsizliklerin altın fiyatlarını destekleyebileceğini belirtti. Çin'de büyüme verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi de gümüş fiyatları için destekleyici oldu.

Altın ve gümüş tarafındaki yükselişi Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, Haber7 için değerlendirdi.