USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Altın fiyatlarını fırlatan hamle: Merkez Bankaları devrede

Ekonomi - Altın fiyatları hızla yükselerek herkesi şaşırttı. Özellikle merkez bankalarının alımları, yatırımcıların henüz büyük ölçüde altına yönelmemiş olması ve artan jeopolitik riskler, altın fiyatlarının daha da artabileceğine işaret ediyor.

Altın fiyatlarını fırlatan hamle: Merkez Bankaları devrede
23-10-2024 14:27
Google News

Son ÖZETİ| dakika haberi: UBS Kıymetli Madenler Stratejisti Joni Teves, yaptığı açıklamada altının halen güçlü rüzgarlarla desteklendiğini belirtti. Teves'e göre, her ne kadar fiyatlar yıl sonu hedeflerine şimdiden yaklaşmış olsa da, yatırımcı ilgisinin henüz sınırlı olması, altının daha da yükselebileceği anlamına geliyor.


Geçtiğimiz hafta ons başına 2.700 doları aşan altın fiyatlarının yeni zirvelere ulaştığını belirten Teves, önümüzdeki dönemde fiyatların yukarı yönlü hareket etmeye devam edeceğini öngörüyor.
 

Trump ticareti dolarda ralli başlattı: Rakamlar hızla değişiyorTrump ticareti dolarda ralli başlattı: Rakamlar hızla değişiyor

Gizli projelerde kullanılıyor: Gümüş fiyatları rekor kıracakGizli projelerde kullanılıyor: Gümüş fiyatları rekor kıracak

Son dakika haberi: Asgari ücret o rakamın altına düşmeyecek! Tüm maaşları etkileyecekSon dakika haberi: Asgari ücret o rakamın altına düşmeyecek! Tüm maaşları etkileyecek

MERKEZ BANKALARININ ALTIN ALIMLARI SÜRÜYOR

Teves, merkez bankalarının altın alımlarının devam ettiğini ve bu durumun altın fiyatlarını desteklemeye devam edeceğini ifade ediyor.

Ayrıca fiziksel talebin de yüksek kalacağını belirten uzman, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gevşek para politikasının altın için olumlu bir zemin hazırladığını dile getiriyor. UBS’e göre, piyasada hala altına yönelmek için ciddi bir alan var ve yatırımcılar altın pozisyonlarını artırabilir.

ALTIN FİYATI 3.000 DOLARI GÖREBİLİR Mİ?

UBS, yıl sonu için altın fiyatlarının ons başına 2.800 dolar seviyesine ulaşmasını beklerken, önümüzdeki yıl için 3.000 dolar hedefi koymuş durumda. Teves, ABD başkanlık seçimleri öncesi yaşanan belirsizlikler ve devam eden jeopolitik riskler nedeniyle fiyatların dalgalanabileceğini ancak genel eğilimin hala yukarı yönlü olduğunu belirtiyor.

Altın fiyatlarının geleneksel olarak faiz oranları ve dolar ile bağlantılı olduğu bilinir. Ancak son dönemde bu ilişki zayıfladı. Bunun en önemli nedeni olarak, Rusya Merkez Bankası'na uygulanan yaptırımlar sonrası merkez bankalarının altına yönelmesi ve yıl başında fiziksel talebin son derece güçlü olması gösteriliyor.

FİZİKSEL ALTIN MI, HİSSELER Mİ TERCİH EDİLMELİ?

Altının rekor seviyelerde seyretmesi yatırımcılar için bazı soruları da gündeme getiriyor. Bu fiyatlarda fiziksel altın almak mantıklı mı, yoksa altın madenciliği şirketlerinin hisselerine mi yönelmek daha doğru? Teves, yatırımın türünün tamamen yatırımcının risk iştahına bağlı olduğunu belirtiyor. Kredi risklerinden endişelenen yatırımcıların genellikle fiziksel altını tercih ettiğini, daha yüksek kaldıraç isteyenlerin ise altın madenciliği hisselerine veya gümüş gibi diğer değerli metallere yönelebileceğini vurguluyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Samsung'un Üçe Katlanan Telefonuyla İlgili Bomba Haber
Samsung'un Üçe Katlanan Telefonuyla İlgili Bomba Haber

Güney Kore'den Samsung ile ilgili dikkat çeken bir iddia geldi. Şirketin üçe katlanan telefon üzerinde çalıştığı ve bu telefonu çok yakında piyasaya sürebileceği bildirildi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu