USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Alpine A390_β gösteri otomobili tanıtıldı!

Alpine, tamamen elektrikli Dream Garage serisinin ikinci modeli olan A390_β gösteri aracının ön tanıtımını Paris'te gerçekleştirdi.

Alpine A390_β gösteri otomobili tanıtıldı!
11-10-2024 13:37
Google News

Alpine, ÖZETİ| tamamen elektrikli Dream Garage serisinin ikinci modeli olan A390_β gösteri otomobilinin ön tanıtımını Paris'te gerçekleştirdi. 5 koltuklu Coupe SUV modeli A390_β, motor sporları tecrübesini günlük kullanıma taşıyan ikinci model olarak tanıtıldı ve 2025'te Fransa’daki Dieppe fabrikasında seri üretime geçiliyor.

Alpine A390_β hakkında her şey!

A390_β'nin tasarımı, Alpine’in klasik çizgilerinden esinleniyor. Su damlası şekilli dış tasarım ve kar tanelerinden ilham alan jantlar, Alpine Mavisi renk ile birlikte görsel bir bütünlük oluşturuyor. Ön ve arka aydınlatma şeritlerinin altında “Kozmik Toz” olarak adlandırılan ışıklı üçgenler bulunuyor. Arka difüzörle uyumlu aydınlatma şeridi 80 mm uzatılabiliyor veya geri çekilebiliyor; bu özellik aerodinamik sürtünmeyi azaltıp menzili artırıyor.

A390_β, spor fastback formunda tasarlandı. Eğik arka cam, aerodinamik performansı iyileştiriyor ve dış tasarımın %85'i seri üretim versiyonuna aktarılıyor. İç mekanda, kontrast renklerin uyumu göze çarpıyor. Alpler'den ilham alan bembeyaz iç alan, minimalist bir görünüm sunuyor. Kapılar zıt yönde açılıyor ve B sütunu bulunmuyor, geniş bir giriş alanı sağlanıyor.

Alpine artık Türkiye'de! Alpine A110 özellikleri ve fiyatı!

Alpine artık Türkiye'de! Alpine A110 özellikleri ve fiyatı!

Alpine markası sonunda Türkiye'de! Peki yeni marka ilk hangi seriyi satacak? İşte karşınızda Alpine A110 özellikleri ve fiyatı...

Kokpit, Formula 1 yarışlarından ilham alıyor. Direksiyon, kompakt yapısıyla günlük ve sportif sürüşe uygun. Otomobili çalıştırmak için direksiyonun ortasında bir buz kristali yer alıyor ve bu kristal anahtar işlevi görüyor. Sürücü koltuğu iki farklı sürüş pozisyonu sunuyor. Günlük kullanımda koltuk yüksek ve pedallar yere yakın konumdayken, sportif kullanımda yarış pozisyonu alıyor.

Arka bölüm, konfor odaklı tasarlandı. Hafızalı sünger içeren koltuklar, hologram formundaki orta konsol ve buz kristalleriyle çevrili hoparlörler, etkileyici bir deneyim yaratıyor. Arka koltuklar üzerindeki Stratasys kristalleri, güneş ışığı altında kar ışıltısını çağrıştırıyor.

A390_β, Ampere'in AmpR Medium platformunun değiştirilmiş bir versiyonuyla elektrikli olarak üretiliyor. Bataryalar, ağırlık merkezini aşağı çekmek için kabin zeminine yerleştirildi. Araç, üç elektromotor ve dört tekerlekten çekiş (AWD) sistemiyle geliyor. Güç aktarımı “Aktif Tork Yönlendirme” sistemiyle yönetiliyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
"Gülmekten Ölmek" Diye Bir Şey Gerçekten Mümkün mü?

Nefes almakta bile güçlük geçerek güldüğünüz zamanlar olmuştur. Peki sahiden de “gülmekten ölmek” diye bir şey mümkün mü?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu