USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AKP’li Pendik Belediyesi parkı ve muhtarlığı satışa çıkardı

Pendik Belediyesi, kaynak sağlamak için bir çocuk parkı ve muhtarlık binasının da bulunduğu 18 taşınmazı satılığa çıkardı.

AKP’li Pendik Belediyesi parkı ve muhtarlığı satışa çıkardı
12-10-2022 05:45
Google News

AKP’li ÖZETİ| Pendik Belediyesi geçen günlerde yapılan ekim ayı meclis toplantısında mülkiyetindeki 18 taşınmazı satmak için yetki istedi.

Satış yetkisi CHP’li meclis üyelerinin “hayır” oyuna karşın AKP’li üyelerin “evet” oyuyla ve oyçokluğuyla kabul edildi. Belediyeye kaynak sağlamak amacıyla satılması istenen yerler arasında bir çocuk parkı, Pendik Sanayi Mahallesi muhtarlığının bulunduğu arazi ve bir de çıkmaz sokak bulunuyor.

"DONATI ALANI YARATACAKLARMIŞ"

Mecliste satışlara itiraz ettiklerini söyleyen Pendik Belediyesi CHP’li meclis üyesi Hayriye Uyanık, “Meclisten satış ve takas kararı alındı. Satılan yerler arasında muhtarlık ve çocuk parkı arazisi de var. Ancak satılan park, planda park olarak gözükmüyor. Burası belediye mülkiyeti ve üzerine belediye çocuk parkı yapmış. Mecliste bunların satışı sırasında bulunmak istediğimi belirttim. Bana haber vereceklerini söylediler. Çocuk parkını satma gerekçelerini, ‘orası park alanı değil, o yüzden de orayı kaldıracağız’ diyorlar. Başka donatı alanları yaratacaklarmış. Ancak şu anda orası çocuk parkı. Burada yerleşim yeri oldukça fazla ve çocuklar buradan faydalanıyor” ifadelerini kullandı.

"ADRESE TESLİM SATIŞLARA KARŞIYIZ"

Satılan yerlerden birinin de Sanayi Mahallesi muhtarlığının olduğu bir bina arsası olduğunu belirten Pendik Belediyesi CHP’li meclis üyesi Hayriye Uyanık, “Binanın arkasında da ağaçlık bir alan var. Orayı da satıyorlar. Satışa çıkardıkları bütün arazileri inceldik. Üç tane çıkmaz sokak. Yeni imar yasasında çıkmaz sokak olamayacağından buradaki sokaklar arsa olarak satışa çıkıyor. Sokaklara fabrikanın çıkışı var. Başkası satın alırsa bu çıkış kapanır. Belediyenin verdiği cevap ‘Mağduriyet yaratmamak için fabrika sahiplerine satılır.’ Bu durumda belediye zarara uğrar. Bu arsalar ihale usulü satılmalı. O zaman belediye zarara uğramaz. Adrese teslim satışlarına karşıyız” diye konuştu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf

Eski Apple kılıflarını USB-C girişli hâle getiren yeni bir kılıf tanıtıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu