USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AKP'li Mahir Ünal Cumhuriyet'i hedef aldı, tepkiler gecikmedi: 'Fesli Deli Kadir ölme

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” dedi. Ünal'ın Cumhuriyet'in kazanımlarını hedef alan açıklaması sosyal medyada gündem olurken İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ve CH

AKP'li Mahir Ünal Cumhuriyet'i hedef aldı, tepkiler gecikmedi: 'Fesli Deli Kadir ölme
22-10-2022 17:34
Google News

AKP ÖZETİ| Grup Başkanvekili, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal dün; Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı’nda konuştu. Ünal Cumhuriyet'in kazanımlarını hedef alan konuşmasında şunları söyledi:

“Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao’nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir.”

Ünal'ın söz konusu açıklaması sosyal medyada gündem oldu. Ünal’ın bu ifadelerini içeren videoyu, sosyal medya hesabında paylaşan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, şu tepkiyi gösterdi:

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimize ilişkin kininiz, nefretiniz, mücadeleniz bitmedi. Atamızın ve şehitlerimizin emaneti olan Cumhuriyet ilelebet yaşayacak. Siz zaten olmayan düşünce setleriniz ile beyhude çabalarınıza devam edin.”

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimize ilişkin kininiz, nefretiniz, mücadeleniz bitmedi. Atamızın ve şehitlerimizin emaneti olan Cumhuriyet ilelebet yaşayacak. Siz zaten olmayan düşünce setleriniz ile beyhude çabalarınıza devam edin. https://t.co/0X86blnMri

— UĞUR POYRAZ (@UGUR__POYRAZ) October 22, 2022

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise mesajında,"Fesli Deli Kadir ölmedi, ruhu Mahir Ünal’da yaşıyor. Tek eksiği fesi!" dedi.

Fesli Deli Kadir ölmedi, ruhu Mahir Ünal’da yaşıyor. Tek eksiği fesi! https://t.co/Q2ovvrkEvq

— Av. Alpay ANTMEN (@avantmen33) October 22, 2022
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Meta Quest 3'e dev indirim geldi! Quest 2 ve Quest Pro tarih oldu
Meta Quest 3'e dev indirim geldi! Quest 2 ve Quest Pro tarih oldu

Meta Quest 3'e yüzde 23'lük kalıcı indirim geldi! Quest 2 ve Quest Pro ise artık üretilmeyecek. İşte detaylar...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu