USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ak Yatırım finans sektörü faaliyetlerinden zarar yazdı

Borsanın rekor üstüne rekor kırdığı sermaye piyasalarının altın çağını yaşadığı bir dönemde Ak Yatırım, asıl iş alanı olan finans sektörü faaliyetlerinden zarar yazdı.

Ak Yatırım finans sektörü faaliyetlerinden zarar yazdı
21-11-2022 11:02
Google News

BORSAGUNDEM.COM ÖZETİ| - ÖZEL HABER

Borsa İstanbul’un rekor üstüne rekor kırdığı tarihi günler yaşanıyor sermaye piyasalarında! Bankalar ve aracı kurumlar ise rekor kar rakamlarına ulaşmış durumda. Ak Yatırım da bu aracı kurumlardan biri. Geçen yıl 446 milyon lira net dönem karı açıklayan aracı kurum, bu yılın ilk 9 ayında 720 milyona yükseltti kar rakamını. Ancak finans sektörü faaliyetlerinden brüt 133 milyon lira zarar yazdı. Yılın ilk 9 ayında 42 milyon liralık hasılat rakamına ulaşan Ak Yatırım bilançosundaki ‘satışların maliyeti’ kalemi de 41 milyon liraya kadar tırmandı. Ticari faaliyetlerinden 11 milyar kar eden Ak Yatırım’ın, ‘finans sektörü faaliyet hasılatı’ eksi 133 milyon lira oldu.

Bu arada, Ekim ayında borsa işlem hacmi sıralamasında 10. sıraya kadar gerileyen Ak Yatırım’ın işlem hacmindeki payı yüzde 6 seviyelerinden yüzde 3’ün altına düştü.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple'ın Araç Tutmasını Engelleyen Yeni Özelliği
Apple'ın Araç Tutmasını Engelleyen Yeni Özelliği

Apple'ın iOS 18 ile tanıttığı araç tutmasını önleme özelliği, "Bunu bile düşünmüşler!" dedirtiyor. Peki tam olarak nasıl bir özellik bu?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu