USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti ve Cumhur İttifakı’ndan Akdeniz Belediyesi’ne Satış Freni!

AK Parti ve Cumhur İttifakı meclis üyeleri ile birlikte, Akdeniz Belediyesi’ne ait taşınmazların satışına karşı harekete geçti. Belediye hizmet alanında yer alan taşınmazların satışının iptali için mahkemeye başvuru yapıldı.

AK Parti ve Cumhur İttifakı’ndan Akdeniz Belediyesi’ne Satış Freni!
21-09-2024 23:23
Google News

Belediye ÖZETİ| Meclisi'nin 06.09.2024 tarihli 97 sayılı kararıyla satış yetkisi verilen, liman karşısındaki belediye hizmet alanında yer alan taşınmazların satışının iptali için Mersin İdare Mahkemesi’ne başvuru yapıldı. AK Parti İlçe yönetimi ve Cumhur İttifakı meclis üyeleri, belediyenin bu satıştan zarar edeceğini ve kamu yararının gözetilmediğini belirterek yargı sürecini başlattıklarını duyurdu.

"SATIŞ, KAMU ZARARINA NEDEN OLACAK"

Yapılan açıklamada, satışa çıkarılan taşınmazın lokasyon olarak çok değerli olduğu ve belediye hizmet alanı olarak kullanıldığı ifade edildi. Meclis üyeleri, bu tür stratejik öneme sahip taşınmazların düşük bir bedelle ihale edilmesinin belediyeye maddi zarar vereceğini savundu. Ayrıca, halkın bu satıştan fayda görmeyeceği, aksine üçüncü kişilere rant sağlanacağı iddia edildi.

"KAMU YARARINA PROJE YOK, SATIŞ ACELEYE GETİRİLDİ"

Açıklamada, satış kararı verilen taşınmaz için herhangi bir imar uygulaması yapılmadan ve kamu yararı gözetilmeden hareket edildiği öne sürüldü. Meclis üyeleri, satış dışında başka çözümler bulunması gerektiğini dile getirirken, finansman sağlanması için işbirliği çalışmalarının yapılmasının daha uygun olduğunu belirtti. Belediye yönetiminin bu konudaki ısrarcı tutumunun ise anlaşılmaz olduğu vurgulandı.

"BU ALENİ BİR KAMU ZARARINA DÖNÜŞÜYOR"

AK Parti ve Cumhur İttifakı yetkilileri, belediye yönetiminin daha önceki dönemde belediyeye ait mülklerin satışını eleştirdiğini, ancak şimdi kendilerinin ilk iş olarak değerli mülkleri satışa çıkardığını hatırlattı. Yapılan açıklamada, bu durumun halkın dikkatine sunulduğu ve belediyenin bu kararından dönmesinin beklendiği ifade edildi.

Son olarak, Akdeniz halkının haklarını korumak adına bu sürecin takipçisi olacaklarını belirten yetkililer, Akdeniz’in 65 mahallesinde yaşayan vatandaşların hizmet beklediğini ve belediyenin asli görevlerine odaklanması gerektiğini vurguladı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Güneş Fırtınası Modern Dünyayı Alt Üst Edebilir!
Güneş Fırtınası Modern Dünyayı Alt Üst Edebilir!

Güneş fırtınalarının modern teknolojiye zarar verme potansiyeli ve tarih boyunca meydana gelen etkileri inceleniyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu