USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'den yeni anayasa açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yeni anayasa çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Yazıcı, yeni anayasayı en geniş katılımla oluşturmak istediklerini söyledi.

AK Parti'den yeni anayasa açıklaması
09-10-2024 15:02
Google News

AK ÖZETİ| Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yeni anayasa çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Yazıcı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"En geniş katılımla anayasa istiyoruz. Darbecilerin yaptığı anayasalara karşı en geniş katılımla müzakere ve uzlaşmaya dayalı yeni bir anayasanın hazırlanması gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. 

AK Parti olarak milletin kendi iradesi ve eliyle yaptığı, her bir vatandaşımızın 'içinde ben varım' dediği; ırk, dil, mezhep ve kültür farkı gözetmeden herkesi kuşatan, bütünleyici, insan onurunu temel alan, özgürlükleri düzenleyen ve koruyan, bütün kurum ve kurallarıyla insan haklarını yaşatmayı hedefleyen, demokratik toplumu inşa eden, devleti ve bütün kurumlarını insana hizmet aracı gören, millete hizmeti birinci öncelik sayan, demokratik katılımı genişleten ve bilgi teknolojileriyle kamusal katılımı artıran çoğulcu ve toplumsal hükümet modelini daha da geliştiren, hukukun üstünlüğünü esas alan, yargı bağımsızlığı temelinde işleyişi temin eden, milletimizin değerlerini temel alan, Türkiye'yi yeni yüzyıl hedeflerine ulaştıracak yeni bir anayasa yapmayı hedeflemiş bulunmaktayız."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Çinliler Neden Hamam Böceklerini Çiftliklerde Yetiştiriyor?
Çinliler Neden Hamam Böceklerini Çiftliklerde Yetiştiriyor?

Hepimiz evin içinde bir hamamböceği görse koşarak kaçar ya da onu uzaklaştırmanın en kestirme yolunu ararız. Biz böyle düşünüyorken Çin’in sırf hamam böceklerini üretmek için bir fabrikası olduğunu söylesek?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu