USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Airbus ve Boeing Uçaklar Nasıl Ayırt Edilir?

Gökyüzünün iki büyük markası Airbus ve Boeing'in uçakları birbirinden nasıl ayırt edilir? Gelin, bu sorunun cevabını detaylıca verelim.

Airbus ve Boeing Uçaklar Nasıl Ayırt Edilir?
05-10-2022 20:29
Google News

Havalimanında ÖZETİ| ya da gökyüzüne baktığınızda gördüğümüz her bir uçak, genellikle iki büyük şirketin üretimi olan uçaklar oluyor: Boeing ve Airbus. Sırasıyla ABD ve Avrupa merkezli olan bu iki şirket, sivil ve askeri havacılıkta en çok karşımıza çıkan iki isim konumunda.

Peki, gördüğümüz uçakların Boeing mi, yoksa Airbus mı olduğunu nasıl anlayabiliriz? Aslında bu sorunun cevabı, sadece basit tasarım farklılıklarında yatıyor. Bu sorunun cevabını detaylı bir şekilde vermek ve uçakları her seferinde başarıyla ayırt etmek için, birbiriyle aynı segmentte rekabet eden modelleri birebir karşılaştıracağız.

Hava sahalarının peynir ekmeği olan en temel modeller: Boeing 737 vs. Airbus A320/321

boeing 737 airbus a320

Özellikle kısa mesafeli uçuşlar için tercih edilen bu iki model, her iki markanın da en ikonik modelleri olarak biliniyor. İki model arasındaki tasarım farklılıkları da aslında her iki markanın da tasarım anlayışını ortaya koyuyor. Bu anlayış, diğer modellerde de belirgin bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bu iki model arasındaki farkı hemen hemen her modelde görebiliyoruz.

Uçak burnu:

www.idrak34.com


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
NASA'dan Uzay İletişimini Baştan Aşağı Değiştirecek Hamle
NASA'dan Uzay İletişimini Baştan Aşağı Değiştirecek Hamle

NASA, 386 milyon km mesafeden veri göndererek uzay görevlerinde kullanılacak yeni iletişim yönteminin ilk testini başarıyla tamamladı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu