USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Afganistan’da Hüseyin Sürmeneli Eğitim Merkezi açıldı

İHH İnsan Yardım Vakfı, Afganistan'ın Gazne vilayetinin Karabağ ilçesinde, 100 öğrenci kapasiteli yetimhane, 150 kişi kapasiteli erkekler cami ve 50 kişilik kadın mescidi bulunan, Hüseyin Sürmeneli Eğitim Merkezi'nin açılışı gerçekleştirdi.

Afganistan’da Hüseyin Sürmeneli Eğitim Merkezi açıldı
25-09-2024 11:27
Google News

İHH ÖZETİ| İnsani Yardım Vakfı, Afganistan’ın Gazne vilayetinin Karabağ ilçesinde, 4 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Hüseyin Sürmeneli Eğitim Merkezinin açılışını, Afganistan İktisat Bakanı Din Mohammad Hanif, İHH Yönetim Kurulu üyeleri Emre Kaya, Yakup Işık ve Cüneyt Kılıç’ın katılımlarıyla gerçekleştirdi. Ayrıca Bakan yardımcıları, Gazne vilayet yetkilileri ve birçok ünlü alim de törene katıldı.

"YETİMLER BİZİM YETİMLERİMİZDİR"

Törende konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kaya ‘’Türkiye ve Afganistan kadim bağlarla birbirine bağlıdır. Afganistan'ın yetimleri bizim yetimlerimizdir, acısı bizim acımız, mutluluğu ise bizim mutluluğumuzdur’’ dedi.

"KİMSESİZ DEĞİLİZ"

Geçmişte Afganistan’da yaşanan işgaller sebebiyle insanların zorluklar yaşadığını belirten Afganistan Belediyeler Birliği Başkanı Ishak Ahunzade ise “Yapılan bu gibi çalışmalarla yalnız olmadığımızı hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

VAHDETTİN HÜSEYİN SÜRMENELİ KİMDİR?

Vahdettin Hüseyin Sürmeneli 2010 yılında Mavi Marmara gemisinde bulunanlar arasında yer aldı. Sürmeneli, İHH İnsani Yardım Vakfı'nda da uzun yıllar aktif görev aldı. İHH İnsani Yardım Vakfı, Sultanbeyli Temsilciliği kurucu başkanlığı ve İstanbul İl Teşkilatı 1. Bölge Koordinatörlüğü görevlerini üstlendi. Vahdettin Hüseyin Sürmeneli, 15 Kasım 2023’te tedavi gördüğü hastanede vefat etti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Mobil Bankacılık Neden Sürekli Yeni Şifre İstiyor?
Mobil Bankacılık Neden Sürekli Yeni Şifre İstiyor?

Her üç ya da altı ayda bir mobil bankacılık şifremizi değiştirmemiz isteniyor. Her yeni şifre oluşturduğumuzda bu kez de koyduğumuz şifreyi unutuyoruz. Bu kısır döngüden çıkmanın bir yolu yok mu?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu