USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Adobe Fresco Tamamen Ücretsiz Oldu!

Adobe Fresco kullanıcılarının artık tüm özelliklere erişebilmek için abonelik oluşturması gerekmeyecek.

Adobe Fresco Tamamen Ücretsiz Oldu!
23-10-2024 23:18
Google News

Son ÖZETİ| dönemde dijital ortamda çizim ve boyama yapmayı sağlayan çok sayıda uygulama karşımıza çıkıyor. Procreate ve Clip Studio Paint gibi rakiplerine karşı Adobe, son dönemde pek görmediğimiz bir hamle yaparak çizim ve boyama uygulaması Fresco'yu tamamen ücretsiz hâle getirdi.

Adobe Fresco, dokunarak kullanılan ve dijital kalemleri destekleyen cihazlar için tasarlanan bir uygulama ve iPad, iPhone ve Windows bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Uygulamanın ücretsiz bir sürümü zaten bulunuyordu ancak bu sürümde özelliklerin büyük kısmı ödeme duvarının arkasında kalıyordu. Özelliklere erişebilmek için ise ücretli abonelik gerekiyordu.

Tüm özellikler erişilebilir oldu

adobe fresco

Uygulamanın tamamen ücretsiz hâle gelmesi ile birlikte artık Adobe Fonts kütüphanesine erişim, geniş fırça seçenekleri ve özel fırçaları da ekleyebilme gibi özellikler de tüm kullanıcılara açılmış oldu. Daha önce bu özelliği kullanmak için yıllık 9,99 dolarlık abonelik almak gerekiyordu. Her ne kadar yıllık olarak bakıldığında bu ücret çok olmasa da Procreate gibi uygulamalar tek seferlik 12,99 dolarlık ödeme ile satın alınabiliyordu.

Fresco'nun ücretsiz olması yine de uygulamanın Adobe'un istediği kadar popüler olmasını sağlayamayabilir. Zira rakip uygulamalar çok daha uygun fiyatlı olan iPad'ler üzerinde kullanılabiliyor. Öte yandan Fresco görüntü yansıtma, animasyon ekleme gibi kendine has özelliklere sahip. 

Bakalım Adobe bu alanda rakiplerini geride bırakabilecek mi, yoksa Fresco pazara tutunmakta sorun yaşamaya devam mı edecek.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Ford'dan Xiaomi otomobili için beklenmedik açıklama!
Ford'dan Xiaomi otomobili için beklenmedik açıklama!

Ford CEO'su Jim Farley, Xiaomi SU7 modelini test ettiğini ve fantastik bir araç olduğunu söyledi. İşte detaylar.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu