USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Adıyaman Üniversitesi’nde depremden sonra yeniden doğuş... Yeni dönem başlıyor

Depremde ağır hasara gören Adıyaman Üniversitesi ayağa kaldırılıyor. AK Parti Milletvekili Alkayış, deprem tahribatının ardından Adıyaman Üniversitesi’ndeki modernizasyon hamleleri hakkında bilgiler verdi.

Adıyaman Üniversitesi’nde depremden sonra yeniden doğuş... Yeni dönem başlıyor
31-07-2024 17:22
Google News

AK ÖZETİ| Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, Adıyaman Üniversitesi hakkında önemli bilgiler verdi. Alkayış, Adıyaman’ın barış, hoşgörü ve kardeşliğin merkezi olduğunu vurgularken, bu kadim şehrin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirtti.

DEPREMİN YIKICI ETKİLERİ GİDERİLİYOR

Alkayış, 6 Şubat depremlerinin hem Adıyaman’ı hem de Adıyaman Üniversitesi’ni derinden etkilediğini ifade etti. Milletvekili Alkayış, "Depremin tahribatı çok büyük; ancak bu tahribatı gidererek Adıyaman Üniversitesi ile eksiklikleri gidereceğiz. Depremler sonrası fakülteler, meslek yüksekokulları, laboratuvar binaları ve diğer yapılar çeşitli düzeylerde hasar gördü. Şu anda 20'nin üzerinde binada bakım, onarım ve güçlendirme çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar 2024-2025 öğretim yılı başından itibaren tamamlanacak" dedi.

11 MİLYONLUK BAĞIŞ

Milletvekili Alkayış, Adıyaman Üniversitesi’ne "11 milyon TL değerinde teknolojik donanım bağışı" yapıldığını duyurdu. Alkayış, "800 adet yapay zeka tabanlı erişim noktası cihazı üniversiteye kazandırıldı. Bu cihazlar, internet erişim hızını artıracak ve hem öğrenciler hem de akademik personel tarafından ücretsiz kullanılabilecek.” diye konuştu

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ YENİ BİNAYLA HİZMETTE

Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin ek binasının açılışı yapıldı. "84 bölümde hizmet veren 8 klinik açıldı" diyen Alkayış, bu gelişmenin önemli olduğunu vurguladı.

YENİ LOJMAN PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR

Alkayış, Adıyaman Üniversitesi ile Merinos A.Ş. arasında imzalanan protokol ile "56 daireden oluşan lojman" yapılacağını açıkladı. Alkayış, “Depremler sonrası oturulamaz hale gelen lojmanların yerine yenileri yapılacak ve üniversite çalışanlarının barınma sorunu çözülecek” sözlerini sarf etti.

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ YENİDEN FAALİYETTE

2024-2025 öğretim yılında Adıyaman Üniversitesi’nde “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” bölümünün açılacağı bilgisini paylaşan Alkayış, bu bölümün şehre ve ülkeye mühim katkılar sağlayacağını belirtti.

MİMARLIK FAKÜLTESİ'NDE YENİ KADRO

Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi’nde Ebelik ve Hemşirelik bölümünün bu yıl 30 öğrenciyle eğitime başlayacağını duyuran Alkayış, "Eğitim-öğretim faaliyetleri hız kesmeden devam edecek" şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE YATIRIMLARI VE YURTLARDAKİ GELİŞMELER

Alkayış, Adıyaman Üniversitesi’nin yatırım programında yer alan projeler hakkında bilgi verdi. "Tıp Fakültesi Morfoloji Binası, Diş Hekimliği Hastanesi ve lojman binalarının yapımı için protokol imzalandı" dedi. Alkayış Ayrıca, "25 milyon TL bütçeyle 6 ayrı lokasyondaki yurtların bakım ve onarımı tamamlandı" diyerek 2024-2025 öğretim yılında yurtların hizmete gireceğini belirtti.

Milletvekili Alkayış, üniversitenin 2024-2025 eğitim-öğretim yılına hazır hale gelmesinde büyük fedakarlıklar gösteren akademik ve idari personeli tebrik etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yurtlarının da öğrenci hizmetine hazır hale gelmesinde büyük çaba gösterildiğini söyledi. "Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar diledi" ifadesini kullandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Ferrari'nin ilk elektriklisi yollarda! Ne zaman çıkacak?
Ferrari'nin ilk elektriklisi yollarda! Ne zaman çıkacak?

İlk Ferrari elektrikli otomobili nasıl görünüyor? İtalya'da test edilen prototip internete sızdırıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu