USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adıyaman Dernekler Federasyonu'ndan Gazze'ye büyük destek

Adıyaman Dernekler Federasyonu, Gazze'ye destek amacıyla sabah namazında Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde toplandı. Federasyon üyeleri, İsrail'in kuşatması altındaki Gazze'ye destek vermek için bir araya geldi.

Adıyaman Dernekler Federasyonu'ndan Gazze'ye büyük destek
28-10-2024 20:23
Google News

Namazın ÖZETİ| ardından caminin önünde bir araya gelen grup, boyunlarına Filistin ve Türk bayrağına sahip atkılar takarak iki ülkenin bayrağını açtı. Grup adına konuşan Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, son bir yıl içinde İsrail'in uluslararası destekle artan saldırganlığını ve 75 yıldır sürdürdüğü Filistin topraklarındaki işgalini eleştirdi.

Sevinçtekin, meselenin yalnızca Gazze, Hamas ve Lübnan ile sınırlı olmadığını, bunun ümmetin meselesi olduğunu belirtti. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 50 bin kişinin hayatını kaybettiğini, kadınlar, çocuklar ve yaşlıların sistematik bir soykırıma maruz kaldığını ifade etti. Ayrıca, Gazze'nin yıllardır süren kuşatma altında açlık ve susuzlukla karşı karşıya kaldığını ve son saldırıların durumu daha da zorlaştırdığını vurguladı.

Sevinçtekin, İsrail'e destek veren tüm devletlerin bu suça ortak olduğunu belirterek, İslam dünyasının İsrail rejimine karşı genel bir boykot başlatması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail menşeli ürünlerin piyasadan çekilmesi ve diplomatik ilişkilerin askıya alınması çağrısında bulundu. Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılması için uluslararası platformlarda etkin bir diplomatik seferberlik başlatılması gerektiğini de vurguladı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
iOS 18.1 Yayınlandı: İşte iPhone'lara Gelen Yeni Özellikler
iOS 18.1 Yayınlandı: İşte iPhone'lara Gelen Yeni Özellikler

iPhone'lara Apple Intelligence dahil yepyeni özellikler getiren iOS 18.1 güncellemesi resmen yayınlandı. İşte bilmeniz gereken her şey...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu