USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AB'den Türkiye'ye mesaj: Rusya'dan sonra Türkiye de AB topraklarını sorguluyor

Türkiye ile Libya arasında imzalanan hidrokarbon anlaşmasının AB'nin başını ağrıttığı bildirildi.

AB'den Türkiye'ye mesaj: Rusya'dan sonra Türkiye de AB topraklarını sorguluyor
05-10-2022 14:16
Google News

Geçtiğimiz ÖZETİ| günlerde Türkiye ile Libya arasında imzalanan hidrokarbon anlaşmasının, Ukrayna-Rusya savaşının ortasında Brüksel’in "başını ağrıttığı" bildirildi.

Euractiv'e demeç veren bir AB yetkilisi, "Ankara'nın son anlaşması, Türkiye'nin bir strateji izlediğini gösteriyor" dedi.

AB yetkilisi, Brüksel'in, Doğu Akdeniz'deki "tırmanışı yakından takip ettiğini" ve Rusya'nın, "Avrupa'nın doğusunu işgalinden sonra hiçbir şekilde başka bir istikrarsızlık cephesiyle yüzleşmek istemediğini" söyledi.

Yetkili, "Türkiye'nin hem söylemde hem de pratikteki tüm hamleleri, Erdoğan'ın belirli hamleleri tekrarlayarak bir strateji izlediğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, 2019'da Libya ile imzaladığı Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Anlaşması'nı sürdürmek maksadıyla hidrokarbon anlaşmasını da hayata geçirmeyi çalıştığını kaydeden yetkili, "Amaç, bölgedeki mevcut statükoyu sorgulamak" diye konuştu.

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
iOS 18.1 güncellemesi ne zaman gelecek? Güncellemede neler var, özellikleri neler?
iOS 18.1 güncellemesi ne zaman gelecek? Güncellemede neler var, özellikleri neler?

iOS 18.1 güncellemesinde hangi özelliklerin olduğu Apple kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Kullanıcılar, 'iOS 18.1 ne zaman gelecek? Bu yeni sürümde hangi özellikler var, detaylar neler?' Sorularına yanıt arıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu