USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ABD'den Suriye açıklaması: Normalleşmeye karşıyız, yaptırımları sürdüreceğiz

ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ethan Goldrich, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde olası bir askeri operasyona karşı çıktığını ve Suriye ile ilişkileri normalleştirmeyi reddettiklerini açıkladı.

ABD'den Suriye açıklaması: Normalleşmeye karşıyız, yaptırımları sürdüreceğiz
06-01-2023 11:10
Google News

ABD ÖZETİ| Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ethan Goldrich, ABD'nin Suriye ile normalleşmeyi reddettiğini yineleyerek, Suriye'de siyasi çözüme odaklanmanın ve BM doğrultusunda 2254 sayılı kararın uygulanmasının gerektiğini söyledi.

Ethan Goldrich, Şam yönetimine yönelik uygulanan yaptırımları sürdürmeye devam edeceklerini belirterek, "Esad'a yönelik yaptırımlarımızın herhangi bir ihlali ele alınacak ve Suriye'ye yönelik yaptırımlarımızı ihlal eden herhangi bir ülkenin faaliyetlerini araştıracağız" dedi.

Syria TV'nin aktardığına göre Goldrich, "Esad rejimiyle normalleşen ülkelere, uluslararası toplumun hedeflerini hatırlatıyoruz. Rejime yönelik yaptırımları sürdüreceğiz. Kimseyi, Esad'la normalleşmeye zorlamadık ve bu konuda kimseyi desteklemeyeceğiz" diye konuştu.

"ASKERİ OPERASYONA KARŞIYIZ"

ABD'nin "Suriye'nin kuzeyinde herhangi bir askeri operasyona karşı" olduğunu belirten Goldrich, "Suriye'deki herhangi bir askeri operasyon askerlerimizin güvenliğini tehdit edecektir. Suriye'deki varlığımız spesifik ve terörle mücadeleyle ilgili" ifadelerini kullandı.

Goldrich, ülkesinin terör örgütü YPG/SDG ile iş birliğine değinerek, "SDG ile terörle mücadelede önemli bir ortaklığımız var. Bölgede istikrarı sağlamak için Kürt bileşenleri arasındaki diyaloğu da destekliyoruz. Suriye muhalefetiyle sürekli temas halindeyiz" dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Denizciler Neden Sağa Sancak, Sola İskele Diyorlar?
Denizciler Neden Sağa Sancak, Sola İskele Diyorlar?

Denizcilerin dünyası, kendi içinde sayısız gelenek ve terimi barındırıyor. Özellikle de denizcilerin sağ tarafa "sancak", sol tarafa ise "iskele" demesi de birçok kişiye ilginç gelebiliyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu