Türkiye ÖZETİ| ile yabancı bankalar arasında son dönemde yoğunlaşan trafik, bu hafta Türkiye'deki temaslarla devam edecek.
DÖRT BANKANIN EKİPLERİ TÜRKİYE'DE
Bloomberg HT'nin edindiği bilgiye göre, Deutsche Bank, JPMorgan, Standard Chartered ve HSBC'nin ekipleri bu hafta Türkiye'de olacak. Yabancı banka ekipleri ekonomi yönetimi ve çeşitli kurumlarla bir araya gelecek. Aynı zamanda dört bankanın ekibinin ekonomistlerle de görüşmeler gerçekleştireceği belirtildi.
KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARI DA GELECEK
Türkiye önümüzdeki hafta da iki kredi derecelendirme kuruluşunu ağırlayacak. S&P ve Moody's'in Türkiye ile ilgili farklı temaslarda bulunacağı belirtildi.
Ekonomi yönetimi New York'ta Goldman Sachs ve Citi genel merkezlerinde gerçekleştirilen toplantılarda yabancı yatırımcılarla bir araya gelmişti.
Toplantılarda ekonomi yönetimi 2025 için enflasyonun yüzde 20'nin altına geleceği öngörüsünü paylaşırken, yüzde 2’nin altında bir cari açık, yüzde 3’ün altında bir bütçe açığı tahminini de paylaşmıştı.
Ayrıca ekonomi yönetimi yeni not artırımı beklentilerinin de olduğunu belirtmişti.
Citi’deki toplantıda uzun vadeli bono yatırımcılarının da enflasyon konusundaki beklentiler üzerine sorular sorduğu, bu alanda yatırımcıların uzun vadeli kağıtlara dönük pozisyonlanmayı düşüş netleştikçe artırabileceklerine dair görüş belirttikleri ifade edilmişti.
Toplantılarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da sunum yaparken, yatırımcılardan gelen sorulara verdiği yanıtlarda OVP ve atılan adımların sonuçlarına dair yorumlarda bulunduğu belirtildi.
ÇİN VE ABD'Lİ BAKANLAR GÖRÜŞECEK: HANGİ KONULAR MASADA?
Öte yandan Çin medyası, Çin ve ABD'li bakanların ticaret sorunları hakkında "yakında" görüşme yapacağını duyurdu.
Çin ve ABD ticaret bakanları, Çin devlet basınında yer alan haberlere göre, Çin'den ithal elektrikli araçlara yönelik kısıtlamalar dahil olmak üzere ikili ekonomik ve ticari sorunlar hakkında görüşmelerde bulunacak.
Haberlerde görüşmenin "yakında" yapılacağı belirtildi, ancak ne zaman yapılacağı ifade edilmedi.
Editor : Şerif SENCER