USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

ABD, Yapay Tavuk Eti Satışına İzin Verdi - Webtekno

ABD'de iki şirketin yapay tavuk eti satmasına izin verildi. Şirketler, şu an için sadece restoranlar üzerinden yapay tavuk eti satacaklar. Peki yapay et nasıl üretiliyor?

ABD, Yapay Tavuk Eti Satışına İzin Verdi - Webtekno
22-06-2023 14:13
Google News

Yapay ÖZETİ| gıdalar, son yıllarda sıklıkla tartışılan konuların başında geliyor. Bazı kesimlere göre insanlar, laboratuvar ortamında geliştirilmiş yiyecekleri tüketmeliler. Bazıları ise bunun bir saçmalık olduğunu düşünüyor. İşte tüm bu tartışmaların gölgesinde, ABD'den dikkat çeken bir hamle geldi. Ülkede yapay tavuk etlerinin tüketilmesine izin verildi.

ABD'deki yetkili kurumlar tarafından alınan karara göre Upside Foods ve Good Meat isimli şirketler tarafından geliştirilen yapay tavuk etleri, ilk aşamada restoranlar aracılığıyla tüketicilere ulaşacak. Hatta her iki şirket de çoktan siparişler aldı ve şu saatler itibarıyla yapay etlerini teslim etmek için harekete geçmiş olabilir. 

Peki yapay tavuk eti tam olarak ne? Nasıl üretildi?

abd yapay tavuk onayladı

Bizler normalde canlı tavukları keser, etini tüketiriz. ABD'de onay alan şirketler ise gerçek tavuklarla çalışmıyor. Bunun yerine hayvan hücrelerini kullanıp, bunları laboratuvar ortamında çoğaltıyorlar ve bunun sonucunda da yapay et üretimi gerçekleştirmiş oluyorlar. Ancak bunun geleneksel tavuk üretimine kıyasla pahalı ve karmaşık bir süreç olduğu da biliniyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
ABD'de Google krizi: Zorla sattıracaklar!
ABD'de Google krizi: Zorla sattıracaklar!

ABD'nin, tekelleşmeyle suçladığı arama motoru Google'ı, bazı uygulamaları ve hizmetlerini 'satmaya zorlamaya' hazırlandığı bildirildi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu