USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ABD Temsilciler Meclisi'nde ilk kez bir siyah parti liderliği yapacak: Hakeem Jeffries

ABD Temsilciler Meclisi'nde bir ilk yaşandı. Demokrat Parti'de Nancy Pelosi'den boşalan liderlik koltuğuna Hakeem Jeffries seçildi. Jeffries, ABD Kongresinin tarihinde Senato veya Temsilciler Meclisi'ndeki herhangi bir partinin lideri konumuna seçilen ilk siyah oldu.

ABD Temsilciler Meclisi'nde ilk kez bir siyah parti liderliği yapacak: Hakeem Jeffries
01-12-2022 02:09
Google News

ABD ÖZETİ| Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin 3 Ocak'ta göreve başlayacak Kongrede tekrar lider adayı olmayacağını açıklamasının ardından, Demokratlar Hakeem Jeffries'i yeni liderleri olarak belirledi.

ABD Temsilciler Meclisinde 3 Ocak'ta yeni başlayacak dönemde çoğunluğu Cumhuriyetçilere kaptıran Demokratlar, yeni liderlerini seçti.

Nancy Pelosi'nin 20 yıldır sürdürdüğü liderlik görevine tekrar aday olmayacağını açıklamasının ardından, tek aday New York Temsilcisi Hakeem Jeffries, yeni lider oldu.

Jeffries, ABD Kongresi'nin tarihinde Senato veya Temsilciler Meclisi'ndeki herhangi bir partinin lideri konumuna seçilen ilk siyah oldu.

JEFFRİES KİMDİR?

New York'un Brooklyn bölgesinde 4 Ağustos 1970'de doğan ve avukatlık yapan Jeffries, 2013'ten bu yana Temsilciler Meclisi üyesi.

Uzun süredir "Pelosi'nin veliahtı" olarak anılan Jeffries, Temsilciler Meclisinde Adalet ve Bütçe Komiteleri'nde yer aldı.

Pelosi, 17 Kasım'da meclisin çoğunluğunun Cumhuriyetçilere geçmesinin ardından tekrar Demokratların liderliği için aday olmayacağını açıklamıştı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Otomobil Tutkunlarını Büyüleyecek: Manhart MHXM 900!
Otomobil Tutkunlarını Büyüleyecek: Manhart MHXM 900!

Manhart MHXM 900, BMW XM'in "Label Red" versiyonundan 900 beygir gücü ve 1200 Nm tork sunarak dikkat çekiyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu