USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

ABD'den Türkiye'ye sürpriz finansman: Yatırımı duyurdular!

Ekonomi - ABD Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kuruluşu (DFC), Türkiye’nin batısında yapılacak yeni kara üstü rüzgar enerjisi projelerinin finansmanı için Enerjisa Enerji Üretim A.Ş.’ye (Enerjisa) 350 milyon dolarlık kredi vereceğini duyurdu.

ABD'den Türkiye'ye sürpriz finansman: Yatırımı duyurdular!
24-10-2024 22:08
Google News

ABD ÖZETİ| Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, DFC’nin finansmanı Aydın, Balıkesir ve Çanakkale illerinde yılda yaklaşık 2,51 teravat-saatlik (TWh) enerji üretmesi beklenen dokuz rüzgar enerjisi santralini geliştirme, inşa etme ve işletme faaliyetlerini destekleyecek.

ABD az önce, Türk enerji sektörüne verilen en büyük doğrudan krediyi duyurdu. ABD Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kuruluşu (DFC) bugün Türkiye'nin batısında 750 MW'lık yeşil enerji üretiminin finansmanı için #EnerjisaEnerjiÜretim'e 350 milyon dolarlık kredi verdi. İkili… https://t.co/YxIewvrFF4

— U.S. Embassy Türkiye (@USEmbTurkiye) October 24, 2024

“DFC, TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA TEMİZ ENERJİ ALTYAPISININ BÜYÜMESİNE YÖN VERMEYE KARARLIDIR”

DFC CEO Yardımcısı Nisha Biswal, projeye ilişkin, “Bu proje, DFC için bir kilometre taşı ve enerji geçişini hızlandırmak için bir model teşkil ediyor.” dedi. “DFC, enerji güvenliğini arttırmak ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi daha da ileriye taşımak için Türkiye’de ve dünyada temiz enerji altyapısının büyümesine yön vermeye kararlıdır” dedi.

DFC CEO Yardımcısı Nisha Biswal

"BU YATIRIM TÜRKİYE’NİN ENERJİ GÜVENLİĞİNİ MUHAFAZA ETMEYE ÖNEMLİ KATKILARDA BULUNACAK"

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler de, "Enerjisa Üretim olarak yenilenebilir enerji dönüşümünde öncü olma hedefine doğru her adımı çevreye ve topluma dair sorumluluklarımızın bilinciyle atıyoruz" diyerek, "Bu yatırımı üstlenmemiz, ülkemizin net sıfır emisyon vizyonuna ve Türkiye’nin enerji güvenliğini muhafaza etmeye önemli katkılarda bulunacak" ifadesini kullandı.

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler

"TÜRKİYE’DEKİ ÇEŞİTLİ PROJELERE YAPILAN 1,6 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM, BU ÜLKEYİ DFC İÇİN EN BÜYÜK PAZARLAR ARASINDA KONUMLANDIRMAKTADIR"

Açıklamada, "Projenin ayrıca rüzgar enerjisiyle dekarbonizasyonu desteklemesi ve ülkenin enerjide bağımsızlığını arttırması beklenmektedir. DFC, şeffaf ve kaliteli yatırımlarla enerji güvenliğini, ekonomik büyümeyi ve istihdamı desteklemek için Türkiye’de ve dünyada enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesine yatırım yapmaya kararlıdır. Bu duyuru, ABD’nin Türkiye’yle stratejik ortaklığını geleceği nesiller boyu belirleyecek ekonomik sektörleri de kapsayacak şekilde daha da derinleştirmeye kararlı olduğunun en güncel kanıtıdır. Bu kredi, kadınlara ait ve kadınların yönettiği işletmeleri de içeren küçük işletmelere finansal destek vermek ve deprem sonrası toparlanma çalışmalarını kolaylaştırmak adına 2023 yılında Şekerbank’a verilen 100 milyon dolarlık kredi de dahil olmak üzere, DFC’nin Türkiye’deki yatırım portfolyosunu temel almaktadır. Küçük işletmelere verilen kredilerden enerji üretimine ve daha birçok konuda Türkiye’deki çeşitli projelere yapılan 1,6 milyar dolarlık yatırım, bu ülkeyi DFC için en büyük pazarlar arasında konumlandırmaktadır" ifadelerine yer verildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
TUSAŞ saldırısı sonrası akıllara gelen o soru: ABD ve İngiltere ne yapıyor?
TUSAŞ saldırısı sonrası akıllara gelen o soru: ABD ve İngiltere ne yapıyor?

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı, savunma sanayii güvenliği tartışmalarını artırdı. Saldırı, Lockheed Martin, ve BAE Systems gibi savunma sanayii şirketlerinin üretim sahalarının nasıl korunduğuna yönelik soruları gündeme getirdi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu