USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

ABD'den dava: Google, Android'i veya Google'ı satmak zorunda kalabilir!

ABD Adalet Bakanlığı, Google için dava açtı. Google, dava sonucunda tekel olmak sebebiyle Android'i ya da Chrome'u satmak zorunda kalabilir.

ABD'den dava: Google, Android'i veya Google'ı satmak zorunda kalabilir!
14-08-2024 13:08
Google News

Dün ÖZETİ| Pixel 9 serisi ile karşımıza çıkan Google, bugün üzücü bir dava ile gündeme geliyor. ABD Adalet Bakanlığı tarafından açılan davada Android cihazlara arama motoru Google'ı ve tarayıcısı Chrome'u yüklü olarak getirmekle suçlanan şirket, parçalanmak zorunda kalabilir.

Google, Chrome ve Android birbirinden ayrılıyor mu?

Bildiğiniz üzere Android cihazların tamamında Google arama motoru, Chrome tarayıcı gibi birçok Google hizmeti yüklü olarak geliyor. Bu durum ABD Bölge Mahkemesi tarafından yasa ihlali olarak görülüyor. Google'ın haksız rekabet oluşturduğunu iddia eden mahkeme, Google ve Android'i birbirinden ayıracak gibi duruyor.

google-android-veya-google-satmak-zorunda-kalabilir-2

Birçok alanda hizmet veren şirket, sıkça kullanılması nedeniyle çevrimiçi arama üzerinde tekel olarak görülüyor. Bu durum Google'ı rakiplerine üstün kılarken, ayrıca sahip olduğu sistemleri birbirine bağlayan şirket, ABD Adalet Bakanlığı'nın odağına takıldı. Android cihazlarda arama motorunu ve Chrome tarayıcıyı yüklü vaziyette sunması ile çevrimiçi arama üzerinde tekel olduğu tespit edilen şirket, yasa ihlali nedeniyle bazı seçeneklerle karşı karşıya kalıyor.

Google Pixel Watch 3, bu özelliğiyle gerçekten hayat kurtaracak!

Google Pixel Watch 3, bu özelliğiyle gerçekten hayat kurtaracak!

Made by Google etkinliğinde yeni nesil diğer Pixel cihazlarla birlikte duyurulan Google Pixel Watch 3 için önemli bir özellik ortaya çıktı.

ABD Adalet Bakanlığı, Google'ın bu ihlalden kurtulması için bazı seçenekler sunuyor. Bunların başında Android ve Chrome'u Google'dan ayırmak geliyor. Diğer seçenekler ise AdWords işinin zorla satışı, AdWords'ün diğer arama motorlarında sorunsuz çalışmasını sağlamak için gerekli zorunluluklar, özel arama sözleşmelerinin yasaklanması ve Google'ın verilerini Bing veya DuckDuckGo gibi rakip şirketlere satmaya veya lisanslamaya zorlamak olarak şekilleniyor.

İddialara göre Google'ın Android'i elden çıkarmasını emretme ihtimali de bulunan ABD Bölge Mahkemesi, şimdilik karar aşamasında. Görünen o ki Google pazardaki hakimiyetini yasalara uymadan sürdürürse, sahip olduğu büyük platformları kaybedebilir. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlara bekliyoruz.

Androidandroid satılıyor muchromeDavagoogle
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
ABD, Apple Watch'ın yeni özelliğini onaylıyor!
ABD, Apple Watch'ın yeni özelliğini onaylıyor!

ABD Gıda ve İlaç dairesi watchOS 11 ile birlikte gelen yeni uyku apnesi algılama özelliğine onay verdiğini açıklıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu