USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

ABD'de beklenmedik kriz! Market raflarını boşalttılar

Ekonomi - ABD'de ülkenin doğusunda ve güneyindeki limanlardaki işçilerin grevi gitmesi nedeniyle panik satın alımları başladı. Tuvalet kağıdı tedarikinde sıkıntı yaşanacağını düşünen tüketiciler, ABD genelinde marketlerin raflarını boşalttılar.

ABD'de beklenmedik kriz! Market raflarını boşalttılar
04-10-2024 08:47
Google News

Amerikalılar, ÖZETİ| ülkenin doğusunda ve güneyindeki limanlarda çalışan işçilerin greve gitmesinin tuvalet kağıdı tedarikinde sıkıntıya yol açacağı endişesiyle panik satın alımlarına başladı.

Tüketiciler, ABD genelindeki mağazaların tuvalet kağıdı raflarını boşaltırken, yetkililer, grevin tuvalet kağıdı ve şişe su gibi ürünlerin temininde büyük bir soruna neden olmayacağını belirtti.

'HABERLERİN FARKINDAYIZ'

Amerikan Orman ve Kağıt Derneği (AF&PA) Başkanı Heidi Brock, yaptığı açıklamada, mevcut liman grevine bağlanan "tuvalet kağıdı kıtlığı" haberlerinin farkında olduklarını ifade etti.

Üyelerinin ihracata devam edebilmeleri için Uluslararası Liman İşçileri Sendikası (ILA) ile Birleşik Devletler Denizcilik İttifakını (USMX) greve hızla son vermeye çağıran Brock, bu tür ürünlerin tedarikinde grev kaynaklı herhangi bir olumsuzluk beklenmediğini belirtti.

Brock, ülkede tuvalet kağıdı, kağıt havlu, peçete ve yüz temizleme mendili dahil kağıt ürünü talebinin yaklaşık yüzde 85'inin ABD'li üreticiler tarafından karşılandığına dikkati çekerek, "Kağıt mendil ürünleri yıl boyunca üretiliyor ve sevk ediliyor. AF&PA üyeleri bu temel ürünleri ABD'de üretmeye devam edecek ve ABD genelindeki raflara ulaşmalarını sağlamak için demir yolu ve kamyon kullanacak." bilgisini verdi.

ABD'NİN DOĞUSUNDA VE GÜNEYİNDEKİ LİMANLARDA ÇALIŞAN İŞÇİLERİN GREVİ

ABD'nin doğusunda ve güneyinde bulunan limanlarda çalışan yaklaşık 45 bin işçiyi temsil eden ILA ile işverenleri temsil eden USMX arasındaki yeni sözleşme müzakerelerinde anlaşmaya varılamamıştı.

İşçiler, 6 yıllık dönemde yüzde 77 oranında ücret artışı talep ederken, Biden yönetimi yetkililerinin anlaşmazlığı çözmeleri için baskı yaptığı işverenler bu oranı yüzde 50'de tutmuştu.

Sendika üyesi işçiler, maaş artışı ve otomasyon konularında işverenlerle yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle salı günü greve başlamıştı.

Sendikanın 1977'den bu yana ilk kez başlattığı ve Maine'den Texas'a onlarca eyalette 36 limana yansıyan grev, sevkiyatları olumsuz etkilemişti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
McDonald’s Hamburgeri 14 Yıldır Nasıl Bozulmadan Duruyor?
McDonald’s Hamburgeri 14 Yıldır Nasıl Bozulmadan Duruyor?

McDonald’s’tan aldığınız son hamburgeri ne kadar saklayabilirsiniz? Bu sorunun cevabı, İzlanda'da bir hostel’da ve yıllardır bozulmadan duran hamburgerin hikâyesiyle şaşırtıcı bir şekilde karşımıza çıkıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu