USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

ABB Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili dikkati çeken iki iddia

İstifaların peş peşe geldiği İYİ Parti'nin umudu Mansur Yavaş oldu. Partide, Yavaş'la yakınlaşmanın ibreyi terse döndüreceğine inanılıyor. Yavaş da bu yakınlaşma ile İYİ Parti'yi kontrol altında tutmayı amaçladığı iddia edildi..

ABB Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili dikkati çeken iki iddia
23-09-2024 07:08
Google News

Mayıs ÖZETİ| 2023 seçimlerinde TBMM'ye 43 milletvekili ile giren ancak istifalarla vekil sayısı 30'a kadar düşen İYİ Parti, kan kaybını durdurmak için formüller arıyor. Meral Akşener'den liderlik koltuğunu devralan Müsavat Dervişoğlu, erimeyi durdurmak için çalışmalar yürütüyor. Bu doğrultuda Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile buzların eritilmesi de çeşitli iddiaları beraberinde getirdi.

Partide, Ankara Milletvekili Yüksel Arslan ve Adnan Beker'in İYİ Parti'ye yeniden geçeceği kulislerde konuşuluyor. Arslan, Akşener'in, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmadığı için "korkaklıkla" suçladığı Yavaş'a destek vereceğini açıklayarak partisinden istifa etmişti. Adnan Beker de Akşener ile arası açılınca sert açıklamalar yaparak partiden istifa etmişti. Beker vekil olmadan önce İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği görevinde bulunuyordu.

Mansur Yavaş'ın da bu yakınlaşma ile İYİ Parti'yi kontrol altında tutmayı amaçladığı da kulislerde konuşuluyor. (Yeni Şafak Gazetesi / Mehmet Güney)

ORTAK ADAY YAVAŞ'A DESTEK OLACAKLAR

Öte yandan DEVA ve Gelecek partileri, birleşme görüşmelerini sürdürüyor. Parti liderleri Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun yarın tekrar bir araya geleceği belirtildi. İki partinin birleşmesi ile cumhurbaşkanı adayının Ahmet Davutoğlu olması hedefleniyor. İki partinin ortak bir adaya desteğe sıcak bakacağı bu adayın ise Mansur Yavaş olması halinde destekleneceği kaydedildi. (Türkiye Gazetesi)


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Brezilya'dan X'e 5 gün süre!
Brezilya'dan X'e 5 gün süre!

Brezilya Yüksek Mahkemesi, ülkede erişimi engellenen sosyal medya platformu X'ten, atamayı kabul ettiği yasal temsilcisi için gerekli belgeleri 5 gün içinde sağlamasını istedi

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu