USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AB ülkeleri gaza tavan fiyat uygulayabilir

AB Enerji Bakanları Brüksel'de 9 Eylül'de yapılacak toplantıda, elektrik ve gaz fiyatlarını düşürmeye yönelik tedbirleri görüşecek.

AB ülkeleri gaza tavan fiyat uygulayabilir
07-09-2022 07:28
Google News

Avrupa ÖZETİ| Birliği (AB) üyesi ülkeler, hızla artan enerji fiyatlarına karşı doğalgaza tavan fiyat getirme, spot elektrik piyasalarında ticaretin askıya alınması ve elektrik tüketiminin azaltılması gibi seçenekleri ele alacak.

AB üyesi 27 ülkenin enerji bakanları, 9 Eylül'de Brüksel'de olağanüstü toplantı yapacak. Toplantıda, yüksek enerji fiyatlarını azaltmak için olası acil önlemler ve kışa hazırlık durumu görüşülecek.

AB dönem başkanı Çekya'nın toplantıya ilişkin hazırladığı taslak belgeye göre, bakanlar doğalgaz fiyatlarının elektrik fiyatları üzerindeki etkisini sınırlamak için yapılacakları tartışacak.

FİYATLARA GEÇİCİ SINIRLAMA

Elektrik üretimi için kullanılan doğalgaza tavan fiyat uygulanarak bu ürünün fiyatının geçici olarak sınırlandırılması, Rusya'dan ithal edilen gaza tavan fiyat getirilmesi, gaz santrallerinden elektrik üretiminin geçici olarak Avrupa elektrik piyasasında fiyat oluşumu dışında tutulması ve gaz dışındaki kaynaklara tavan fiyat getirilmesi bakanların görüşeceği konular arasında yer alacak.

Ayrıca, enerji piyasadaki likiditenin artırılması için de çeşitli seçenekler değerlendirilecek.

Yüksek teminat miktarlarıyla karşılaşan enerji piyasası katılımcılarına ek kredi hattı ve likidite sağlanması, Avrupa'da türev piyasaların geçici olarak askıya alınması ve karbon piyasasının elektrik fiyatlarına etkisinin hafifletilmesi gibi konular da görüşülecek.

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tesla'nın Cybertruck Hamlesi Üretim Darboğazına Takıldı
Tesla'nın Cybertruck Hamlesi Üretim Darboğazına Takıldı

Tesla'nın uzun zamandır beklenen Cybertruck modeli, üretim darboğazları nedeniyle talepleri karşılamayabilir.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu