USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

AB, teknoloji yatırımlarını artırmaya çalışıyor

Ekonomi - Avrupa Birliği, Avrupa'da yüksek teknoloji alanında faaliyet gösteren girişimcilere daha fazla yatırım sağlamak üzere girişim sermayesi şirketleriyle yeni bir ağ kurdu.

AB, teknoloji yatırımlarını artırmaya çalışıyor
21-10-2024 16:23
Google News

AB ÖZETİ| Komisyonu, girişim sermayesi şirketleriyle önemli sorunların çözülmesine yardımcı olacak teknolojik çözümler geliştirmeyi ve ilerlemeyi hedefleyen "deep tech" alanına, inovasyonu artırmak üzere işbirliği yapılmaya başlandığını açıkladı.

Açıklamada, Avrupa'daki yenilikçi deep tech şirketlerle, AB ile ortak yatırım yapmaya hazır şirketleri bir araya getiren Güvenilir Yatırımcılar Ağı'nın başlatıldığı bildirildi.

Ağın 90 milyar avronun üzerinde varlığı temsil eden girişim sermayesi fonları, kamu yatırım bankaları, vakıflar ve kurumsal girişim fonları da dahil olmak üzere Avrupa genelinden 71 yatırımcı içerdiğine işaret edilen açıklamada, AB yatırımlarının, Birlik araştırma ve inovasyon programı Horizon Europe'un bir parçası olan Avrupa İnovasyon Konseyi Fonu'ndan sağlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu girişimle Avrupa'nın deep tech sektörüne daha fazla sermaye sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

AB, ABD ve Çin'in gerisinde kalan teknoloji sektörünü yeni desteklemelerle canlandırmaya ve rekabetçiliğini artırmaya çalışıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Microsoft Müşterileri Yapay Zekâ Araçları Oluşturabilecek
Microsoft Müşterileri Yapay Zekâ Araçları Oluşturabilecek

Microsoft, kasım ayından itibaren müşterilerinin otonom yapay zekâ araçları oluşturmasına izin verecek.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu