USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

3D Yazıcıyla Üretilen İlk Roket, Mart Ayında Uzaya Gidiyor!

ABD'li havacılık şirketi Relativity Space, dünyanın ilk üç boyutlu baskı yöntemiyle üretilen roketi "Terran 1"in lisans aldığını duyurdu. Roket, 8 Mart'ta uzaya gönderilecek.

3D Yazıcıyla Üretilen İlk Roket, Mart Ayında Uzaya Gidiyor!
24-02-2023 22:23
Google News

Üç ÖZETİ| boyutlu baskı teknolojileri her geçen gün daha da gelişiyor ve farklı alanlarda kullanılmaya başlıyor. Şimdi ise ABD’den gelen bilgiler, ilk kez 3D yazıcıyla bir roket üretildiğini ve uzaya gönderileceğini ortaya koyuyor.

Kaliforniya merkezli Relativity Space, bu çığır açıcı roketin arkasındaki şirket. Dev havacılık şirketi, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla dünyanın ilk 3D yazıcıyla üretilen roketi için lisans aldığını duyurdu. Roketin uzaya fırlatılacağı tarih de belli oldu.

Roket, 8 Mart günü uzaya gidecek

ABD Federal Havacılık İdaresi’nden (FAA) lisans almayı başaran şirket, ‘Terran 1’ ismi verilen roketin uzaya gitmeye hazır olduğunu duyurdu. Havacılıkta bir ilke imza atan roketin, 8 Mart Çarşamba günü Florida’da bulunan Cape Carnaval Uzay Kuvvetleri İstasyonu’ndan fırlatılacağı bildirildi. Tabii ki fırlatmanın tarihinin hava durumuna göre değişebileceğini de belirtmek gerek.

Şirketin kurucularından Tim Ellis ise yaptığı açıklamalarda, “Bu noktaya gelmek gerçekten de çılgın bir yolculuktu ve kesinlikle hayal ettiğimden çok daha zordu. Bu tarihi lansman için ekibimizin ve benim çok farklı duygular içerisinde olduğunu söyleyebilirim. Relativity Space için geleceğin oldukça parlak.” ifadelerini kullandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple Ekran Kilidi Kısayollarını Kişiselleştirmeye İzin Veriyor!
Apple Ekran Kilidi Kısayollarını Kişiselleştirmeye İzin Veriyor!

Apple, iOS 18 ile ekran kilidi kısayollarını kişiselleştirme özelliği sunuyor. Kullanıcılar, flaş ve kamera kısayollarını değiştirebilir.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu