USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta kutlanacak

TBMM’nin açılışının 103. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurt genelinde yoğun katılımlarla kutlanacak. Bu kapsamda törenlerin ilk adresi TBMM olacak. TBMM’deki Atatürk Anıtı’nda saat 09.00’da ilk tören gerçekleştirilecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta kutlanacak
23-04-2023 04:08
Google News

TBMM ÖZETİ| Başkanı Mustafa Şentop, anıtaçelenk bırakacak, ardından saygıduruşunda bulunulacak ve İstiklalMarşı okunacak. Devlet erkânı dahasonra Atatürk’ün ebedi istirahatgâhıAnıtkabir’de olacak.

Ankara’da saat10.00’da ise Birinci Meclis binasındatören gerçekleştirilecek. TBMM GenelKurulu da 23 Nisan için özel oturumlatoplanacak.

23 Nisan kutlamaları kapsamındaAnkara Büyükşehir Belediyesi (ABB),deprem ve yaşanan kayıplar nedeniyleçocuk etkinlikleri dışında başka birprograma yer vermeyecek. GençlikParkı’nda dün başlayan “ÇocukFestivali”, bugün de devam edecek.Saat 12.00’de başlayacak festivalkapsamında bu yıl ilk kez “GeleceğeKoşuyoruz” sloganıyla çocuk maratonuda düzenlenecek. Maraton, saat 10.00-17.00 arasında Ankara Millet Bahçesi’ndeyapılacak.

Adana’daki 23 Nisan etkinlikleri15.00’te başlayacak. Merkez Park’tagerçekleştirilecek şenlikler kapsamındaçocuk tiyatrosu, uçurtma şenliği, oyunparkurları, bando, geleneksel oyunlarve yüz boyama gibi pek çok aktiviteyapılacak.

Seyhan Belediyesi, çocuklar içinSeyhan Çocuk Şenliği düzenleyecek.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ÇocukBayramı’nda Yaşar Kemal Kültür Merkeziönü Seyhan Sanat Meydanı’nda 13.00’debaşlayacak eğlenceli etkinliklerleçocuklar keyifli zaman geçirecek.

Mersin ve Tarsus’ta da 23 Nisandopdolu bir program ile geçirilecek. BabilKavşağı ve Galatasaray Meydanı’ndasabah saatlerinde başlayacak etkinliklergün boyu konserler, dans gösterileri,atölyeler ile sürdürülecek.

Trabzon Uzunköprü’deki CumhuriyetPark’ta şenlikler yapılacak. Tamamıücretsiz olacak etkinliklerde tümçocuklar 23 Nisan coşkusunu yaşayacak.15.00’te başlayacak etkinliklerde resimve yüz boyama etkinlikleri, kostümlüanimasyon ekipleri, eğlenceli yarışmalaryer alacak.
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Musk'ın sağ koluydu: Tesla, 10 yıllık yöneticisini kaybetti
Musk'ın sağ koluydu: Tesla, 10 yıllık yöneticisini kaybetti

Tesla, yönetim kadrosunda önemli kayıplar yaşıyor. Şirkette 10 yıldan fazla süredir görev alan bir isim ayrıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu