USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

21 Aralık'ta ne oluyor? Türkiye'de en uzun gece nerede yaşanacak?

En uzun gecenin yaşandığı 21 Aralık gününün özelleri merak ediliyor. Peki, 21 Aralık'ta ne oluyor? Türkiye'de en uzun gece nerede yaşanacak? Kış gündönümü nedir?

21 Aralık'ta ne oluyor? Türkiye'de en uzun gece nerede yaşanacak?
21-12-2022 09:58
Google News

Her ÖZETİ| yıl 21 Aralık'ta kış gündönümüyle beraber en uzun gece ve en kısa gündüz yaşanıyor. Yerkürenin özellikleriyle yakından ilgilenenler 21 Aralık tarihinde ne olduğunu, kış gündönümünün ne anlama geldiğini araştırıyor. Türkiye'de yaşayanlar, ülkede en uzun gecenin nerede yaşanacağını merak ediyor. İşte ayrıntılar...21 ARALIK'TA NE OLUYOR?

Kuzey yarımkürede günler uzamaya, güney yarımkürede kısalmaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarımkürede kışın, güney yarımkürede yazın başlangıcı sayılır. Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veya kışın tam ortası kabul edilir. Güney yarımkürede en uzun gündüz, Kuzey yarımkürede en uzun gece yaşanır.

TÜRKİYE'DE EN UZUN GECE NEREDE YAŞANACAK?

21 Aralık'ta en uzun gece yaşanacak ve bu tarihten itibaren gündüzler uzamaya, geceler ise kısalmaya başlayacak. Türkiye'deki en uzun gece Sinop ilinde yaşanacak.

KIŞ GÜNDÖNÜMÜ NEDİR?

Kış gündönümü (yaklaşık 21 Aralık), güneş ışınlarının Oğlak Dönencesi'ne dik geldiği andır.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
YouTube, Android TV İçin “Kim izliyor?” Ekranını Tanıttı
YouTube, Android TV İçin “Kim izliyor?” Ekranını Tanıttı

YouTube, Android TV kullanıcıları için “Kim izliyor?” açılış ekranını tanıttı ve hesap geçişlerini daha pratik hale getirdi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu