USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

1983 Model Macintosh Prototipi Açık Artırmaya Çıkarılacak

Apple'ın 1983 yılında prototip olarak tasarladığı bir Macintosh, açık artırma ile satışa çıkarılacak. Bilgisayarın rekor fiyata satılabileceği düşünülüyor.

1983 Model Macintosh Prototipi Açık Artırmaya Çıkarılacak
04-10-2024 08:53
Google News

ABD ÖZETİ| merkezli teknoloji devi Apple, zaman zaman ikonik ürünlerinin açık artırmaya çıkarılması ile gündem oluyor. Bugün yine böyle bir gelişme ile karşınızdayız. Şirketin 1983 yılında prototip olarak ürettiği Macintosh'lardan bir tanesi, açık artırmaya çıkarıldı.

Apple'ın o yıllarda satmak için hazırladığı Macintosh, 5.25 inç boyutlu disket desteğine sahipti. Ancak sonradan "Twiggy disk" olarak anılan disketlerin yeterince güvenli olmadığı tespit edildi. Hâl böyle olunca Steve Jobs, bu sürücü girişini kaldırmaya karar verdi. İşte açık artırmaya çıkarılan Macintosh, bu disket desteğine de sahip olması nedeniyle oldukça özel.

Eksiksiz şekilde satılacak

1983 Macintosh

Açık artırmaya çıkarılacak prototip, eksiksiz bir şekilde satılacak. Yani bu ürünle fare ve klavye de verilecek. İşin ilginç yanı, prototipin klavyesinin dahi kusursuz olması. Geçen yıllar, ürünü eskitememiş.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
McDonald’s Hamburgeri 14 Yıldır Nasıl Bozulmadan Duruyor?
McDonald’s Hamburgeri 14 Yıldır Nasıl Bozulmadan Duruyor?

McDonald’s’tan aldığınız son hamburgeri ne kadar saklayabilirsiniz? Bu sorunun cevabı, İzlanda'da bir hostel’da ve yıllardır bozulmadan duran hamburgerin hikâyesiyle şaşırtıcı bir şekilde karşımıza çıkıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu