USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

15 Temmuz'da darbecilerle burun buruna gelen Nedim Şener: 5 dakikada bitti!

Darbe gecesi cuntacı hainlerle burun buruna gelen gazeteci yazar Nedim Şener, CNN Türk binasında yaşanan yüksek gerilimli anları Haber7’ye anlattı.

15 Temmuz'da darbecilerle burun buruna gelen Nedim Şener: 5 dakikada bitti!
13-07-2024 12:02
Google News

Haber7 ÖZETİ| - ÖZEL

Kalkışma sırasında Bağcılar ilçesindeki medya binasının basıldığı haberini alır almaz CNN Türk’e ulaştığını ifade eden Nedim Şener, darbecilerle sözlü ve fiziki tartışma yaşadığını ardından kanal binasının kapılarını açarak halkın darbecilerin üzerine yürümesini sağladığını kaydetti.

FETÖ’cü hainlerin 5 dakikada teslim alındığını ifade eden Nedim Şener, yaşananları şöyle aktardı:

“Darbe girişimi olduğu saatlerde evdeydim. Akşam saatlerinde FETÖ darbesi olduğu ortaya çıkınca sosyal medyada paylaşımlar yaptık. Gazeteyle ve çevremizle irtibat kurduk. Sonra, CNN Türk’ün basıldığı haberi duyuldu. Ben de bulunduğum yerden CNN Türk’e gitmek üzere harekete geçtim. Kanala iki helikopterle girmek istemişler. Biri inebilmiş, sonrasında hem gazete hem TV bölümüne baskın yapmışlar.

Binadaki kapılar içeriden kilitlenmişti. Halk darbecilere direniyor ve onları çıkartmaya çalışıyordu. Ama kapılar kilitlendiği için bu mümkün olmuyordu. Ben kendimi tanıtarak bina içine kendimi atabildim. Orada darbecilerle karşılaştık. Onlarla itişip kakışmamız oldu. Küfürleştik. Bana silah doğrulttular ve asansöre götürdüler. Oradan aşağıya indim. Sokakta millet darbeye karşı direniyordu. Bunu ancak milletin durduracağını kavradım. Az miktarda polis vardı. Karşıdaki askerlerin otomatik tüfekleri vardı. Dış kapıya geçip kapatılmış kapıyı açtım. İnsanlar içeri girince darbeciler 5 dakika bile sürmeden teslim oldular.

O bölgeyi de kanalı da darbeye direnen insanlar kurtardı. Onların yanında bulunmak benim için ayrı bir şerefti...”