USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

10.0 Şiddetinde Mega Bir Depremin Gerçekleşmesi Mümkün mü?

Türkiye, depremlere yabancı olmayan ve depremlerle yaşamayı öğrenen bir ülke. Neredeyse her yıl en az iki kez büyük depremin yaşandığı bu coğrafyada ya da dünyanın herhangi bir noktasında bir depremin maksimum kaç büyüklüğünde olabileceğini biliyor musunuz?

10.0 Şiddetinde Mega Bir Depremin Gerçekleşmesi Mümkün mü?
05-02-2023 18:09
Google News

Yaşayan ÖZETİ| herkesin hayatında endişe ve korkuya sebep olan deprem, maalesef ki her zaman hayatımızın içinde yer alıp bizi tedirgin etmeye devam edecek. Hayatımızı bu şekilde etkileyen doğal afetin gelin nasıl oluştuğuna kısaca bir bakalım.

Deprem, yer içinde fay olarak adlandırılan kırıklar üzerinde biriken biçim değiştirme enerjisinin aniden boşalması sonucunda meydana gelen yer değiştirme hareketinin neden olduğu karmaşık elastik dalga hareketlerine deniyor. Peki depremin etkisini anlamak için kullandığımız şiddet ve büyüklük kavramlarının sürekli karıştığını biliyor musunuz?

Haber programlarında bile sık sık karıştırılan "depremin şiddeti ve büyüklüğü" kavramlarının farkı ne?

deprem

Deprem şiddeti, depremin hissedildiği yerde depremin yarattığı etkiye denir. Bu etkiler; doğaya, yapılara veya insanlara karşı olabilir.

Depremin büyüklüğü ise deprem sırasında açığa çıkan enerjinin bir ölçüsü olarak tanımlanmaktadır.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Amazon Prime Alışveriş Festivali Başlıyor!
Amazon Prime Alışveriş Festivali Başlıyor!

Amazon'un en çok beklenen kampanlarından biri olan Amazon Prime Alışveriş Festivali başladı. 8 - 14 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan alışveriş festivalinde onlarca kategoride indirimler ve özel fırsatlar sizlerle olacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu