USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

100 rekatlık Kadir Gecesi namazı kılınışı! Kadir gecesi namazına nasıl niyet edilir?

Kadir Gecesi namazı 2 rekat veya 100 rekat olarak kılınabilir. Peygamberimiz kandil gecesinde 2 rekatlık bir namaz kılmıştır. Bu namazın kılınışını ve 100 rekatlık berat kandilini namazının hangi dualarla nasıl kılındığını sizin için hazırladık. İşte kadir gecesi niyet

100 rekatlık Kadir Gecesi namazı kılınışı! Kadir gecesi namazına nasıl niyet edilir?
17-04-2023 15:44
Google News
Kadir ÖZETİ| Gecesi namazı 2 rekat veya 100 rekat olarak kılınabilir. Peygamberimiz kandil gecesinde 2 rekatlık bir namaz kılmıştır. Bu namazın kılınışını ve 100 rekatlık berat kandilini namazının hangi dualarla nasıl kılındığını sizin için hazırladık. İşte kadir gecesi niyet edilişi ve namazın kılınma vakti;Abone ol

İslam dünyası bir Kadir Gecesi için daha araştırmalara başladı. Müslümanlar tarafından 1000 aydan hayırlı olduğu kabul edilen Kadir Gecesi ile ilgili en çok; Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, kaç rekattır ve hangi dualar okunur gibi soruların cevapları.

Kadir gecesi namazı nasıl kılınır?

Kadir namazının kılınışı da şöyledir; İki rekatta bir Tahiyyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa "Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi'l-hamd" denir. Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur. Mümkünse kandil gecesi bir de Tesbih Namazı kılmalıdır.

Kadir gecesi namazı kaç rekat

Kadir Gecesi namazı 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınır.

1. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir Suresi

2. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas Suresi

 3. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir Suresi

4. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas Suresi

Kadir namazı kılınışı sırasında iki rekatta bir Tahiyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa 'Allah-u Ekber , Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd' denir. Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur. Kadir gecesinde Tesbih Namazı da kılmalıdır.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Gemilerin Tabanı Neden
Gemilerin Tabanı Neden "V" Şeklinde?

Gemileri izlerken bir şey dikkatinizi çekti mi? Mesela tabanının “V” harfine benzeyen şekli?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu