USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

1 milyon aboneyi etkileyecek! Doğalgaz ve elektrik faturası cep yakabilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Ba­kanı Alparslan Bay­raktar, elektrik ve do­ğalgaz kullanımın­da ‘gelire göre fatura’ düzenlemesinin detaylarını açıkladı. 1 milyona yakın aboneyi etkileyeceği düşünülen uy­gulamanın 2025’te hayata geçmesini planla­dıklarını söyledi.

1 milyon aboneyi etkileyecek! Doğalgaz ve elektrik faturası cep yakabilir
23-09-2024 10:07
Google News
Enerji ÖZETİ| ve Tabii Kaynaklar Ba­kanı Alparslan Bay­raktar, elektrik ve do­ğalgaz kullanımın­da ‘gelire göre fatura’ düzenlemesinin detaylarını açıkladı. 1 milyona yakın aboneyi etkileyeceği düşünülen uy­gulamanın 2025’te hayata geçmesini planla­dıklarını söyledi.Abone ol

Enerji​ ve Tabii Kaynaklar Ba­kanlığı tarafından uygulamaya konulmaya hazırlanılan elektrik ve do­ğal gaz kullanımın­da ‘gelire göre fatura’ düzenlemesinin de­taylarını Bakan Alparslan Bay­raktar açıkladı. Habertürk TV'de canlı yayına katılan Bakan Bayraktar, düzenlemeyi 2025'te yürürlüğe almayı planladıklarını belirtirken kullanım miktarlarına dikkat çekti.

Fatura desteği devam edecek

Fatu­ralarda ciddi destek uygulandığını, imkan doğrultusunda bu uygulamanın devam ede­ceğini kaydeden Bayraktar, desteklere ilerleyen süreçte tüketim​ esaslı uygula­ma modeliyle devam edileceğini belirtti. Çok elektrik tüketenin maliyetine katlandığı destek mo­deline geçmek istediklerini ifade eden Bayraktar, yüzde 3’lük dilimin yüksek tüketim kategorisinde yer aldığını tahmin ettiklerini dile getirdi.

Bay­raktar, maliyetine katlanabilecek gruplarda maliyet esaslı fiyatlandırmaya geçmeyi he­deflediklerini sözlerine eklerken yaklaşık 1 milyon aboneyi etkileyeceği düşünülen uy­gulamanın 2025 yılında hayata geçmesini planla­dıklarını ifade etti.

Sakarya Gaz Sahası’nda keşfedilen doğal gazın rekor sürede karaya ulaştırıldığını da belirten Bayraktar, bu başarının yurt dışın­daki şirketlerin de dikkatini çektiğini söy­ledi. Bayraktar, “Uluslararası petrol ve doğal gaz​ şirketlerinden Sakarya sahasında ortak­lık için teklifini veren var. Mevcut sahaya or­tak olmak isteyenler var” diye konuştu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Karaciğer Tekrar Tekrar Bağışlanabilir mi?
Karaciğer Tekrar Tekrar Bağışlanabilir mi?

İnsan vücudunun kendini yenileyebilme özelliği, en muazzam yeteneklerinden birisi. Karaciğer de kendini yenileyebilme özelliği sayesinde öne çıkan bir organ.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu