USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Apple'a şaka gibi tazminat: Sadece 250 dolar ödenecek...

Apple ile Masimo arasındaki yasal mücadelede federal jüri, Masimo'nun önceki W1 ve Freedom modellerinin Apple'ın patentlerini ihlal ettiğine karar vererek 250 dolar tazminata hükmetti.

Apple'a şaka gibi tazminat: Sadece 250 dolar ödenecek...
28-10-2024 09:17
Google News

Apple ÖZETİ| ile medikal teknoloji şirketi Masimo arasındaki yasal savaşta Apple yeni bir zafer elde etti. Reuters'ın haberine göre ABD'de federal bir jüri, Masimo'nun W1 ve Freedom saat modellerinin Apple’ın tasarım patentlerini ihlal ettiğine karar verdi. Ancak bu kararda dikkat çeken nokta, Apple'a sadece 250 dolarlık tazminat ödenmesine karar verilmesi oldu. Bu, ABD'de bir patent ihlali için verilebilecek en düşük miktar.

Apple’ın avukatları mahkemede, şirketin asıl amacının para değil, bu modellerin satışına engel koymak olduğunu belirtti.

Apple, Masimo'nun mevcut akıllı saat modellerinin satışının durdurulmasını istiyordu. Ancak jüri, bu yeni modellerin Apple’ın fikri mülkiyet haklarını ihlal etmediğine hükmetti. Bu nedenle Masimo, jürinin kararını kendi lehine bir başarı olarak değerlendiriyor. Kararın yalnızca kullanımdan kaldırılmış bir saat ve şarj cihazını etkilediği ifade edildi.

Apple ise jürinin kararından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

APPLE VE MASIMO ARASINDAKİ MÜCADELE 2021'DE BAŞLADI

Masimo, 2021 yılında Apple’a dava açarak, şirketin ışık tabanlı kan oksijen seviyesini izleme teknolojisine ait patentlerini ihlal ettiğini öne sürmüştü. Apple ise bir yıl sonra karşı dava açtı.

2023’te mahkeme, Masimo’yu haklı bularak Apple’ın en yeni akıllı saat modellerinin satışını durdurmasına karar vermişti. ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu da Watch Series 9 ve Ultra 2 modellerinin ülkeye ithalatını engellemişti. Apple, temyiz başvurusunda bulunarak ABD’de satılan modellerde bu teknolojiyi çıkarttı ve saatlerini ülkede satışa sunmayı başardı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Çocuk Sahibi Olan Erkeklerin Beyinleri Neden Küçülüyor?
Çocuk Sahibi Olan Erkeklerin Beyinleri Neden Küçülüyor?

Hamilelik, annenin vücudunu âdeta tepeden tırnağa değişime uğratan bir süreç. Ancak yeni araştırmalara göre bu değişim yalnızca annelerle sınırlı değil. Çocuk sahibi olmak, fizyolojik anlamda babaları da etkiliyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu