Şakak, alın, göz kenarları, kulak ve ense arkasındaki sinirlerin sıkışması sonucu yaşanan baş ağrısı, kimi zaman migrene çeviriyor ve bizlerin hayatlarını oldukça olumsuz yönde etkiliyor. Peki, ağrı kesici kullanmadan baş ağrısının doğal çözümü nedir, baş ağrısını anında kesen yöntem nedir?
Gece ayak yanmasına ne iyi gelir, ayak altı yanması hangi hastalığın belirtisidir? Ayakaltı yanması nasıl geçer?
BAŞ AĞRISINA DOĞAL ÇÖZÜM!
Gün içerisinde yeterli su tüketmemek, yorgunluk ve stres vücudun belirli bölgelerinde sinyallere sebep oluyor. Bunlardan bir tanesi de baş ağrısı. Tekrar eden baş ağrılarında sık kullanılması tercih edilmeyen ağrı kesiciler yerine alternatif doğal çözüm yöntemleri olduğunu biliyor muydunuz? İşte, baş ağrısına iyi gelen o besinler!
Dut kurusu faydaları nelerdir, çayı nasıl yapılır? Beyaz dut kurusu kaynatıp içmek…
AVOKADO: MİGRENLE MÜCADELEDE DOĞAL BİR MÜTTEFİK
Migrenle savaşmak için etkili bir besin kaynağı olan avokado, antioksidanlar açısından zengin içeriğiyle dikkat çeker. Lutein ve zeaksantin, şiddetli baş ağrılarına karşı etkili bir destek sunar.
Isırgan otu çayı faydaları! Taze ve kuru ısırgan otu nasıl kullanılır?
Rokanın cilde faydaları nelerdir? Her gün roka yenir mi?
İNCİR: İLTİHAP AZALTICI VE POTASYUM DEPOSU
Baş ağrılarını hafifletmede etkili olan incir, potasyum açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Gün içinde yeterli miktarda incir tüketmek, migren ağrılarına karşı önemli bir koruma sağlar.
SOMON: OMEGA-3 VE B-2 VİTAMİNİNİN GÜCÜ
Omega-3 yağ asitleri ve vitamin B-2 içeren somon, sık baş ağrısı çekenler için mucizevi bir besindir. Aynı zamanda vücuttaki iltihabı azaltarak ağrıları dindirir.
TATLI PATATES: LEZZETİN ÖTESİNDE MİGRENLE SAVAŞ
Tatlı patates, C vitamini, B1 vitamini ve potasyum bakımından zengin bir besindir. Şiddetli migren ağrılarıyla mücadelede rol oynayarak, ağrıyı azaltır ve sakinleştirir.
SU: KAN DOLAŞIMINI ARTIRARAK AĞRILARI HAFİFLETME
Su içmek, kan dolaşımını artırabilir ve daralmış kan damarlarını genişleterek baş ağrılarını hafifletmeye yardımcı olabilir.
KARPUZ: SU İÇERİĞİYLE BAŞ AĞRILARINA SON
Su kaybı, baş ağrılarının yaygın bir nedenidir. Karpuz, yüksek su içeriğiyle su kaybını engellemenin yanı sıra potasyum ve magnezyum gibi mineralleri içerir.
HAVUÇ VE KEREVİZ: SU İHTİYACINI KARŞILAYAN BESİNLER
Havuç ve kereviz gibi su ihtiyacını karşılayan besinleri tüketmek, baş ağrıları için önemlidir. Dehidrasyonun önde gelen nedenlerinden biri olan su kaybını önleyerek ağrılara karşı koruma sağlar.
KİNOA: BAĞRI KESİCİ ETKİSİYLE ÖNE ÇIKAN BESİN
Riboflavin, magnezyum ve demir içeren kinoa, migrenle mücadelede önemli bir destek sunar.
YOĞURT: RİBOFLAVİN İLE MİGRENE KARŞI KORUMA
Riboflavin içeren yoğurt, migrenle korunmada önemli bir rol oynar. Günlük beslenme rutininize ekleyerek ağrısız günler geçirmenize yardımcı olabilir.