?>

Yumurta kabuklarının faydaları: Yumurta kabukları ne işe yarar, nasıl kurutulur?

Çoğu gıdanın içerisinde yer alan ve tek başına da tüketilebilen yumurtanın faydası kabuğunun içi ile sınırlı kalmıyor. Size vereceğimiz kabukların kullanım alanlarıyla ilgili tüyolardan sonra yumurtayı kırıp kabuklarını çöpe atma devrini kapatabilirsiniz…

Sağlık - 1 yıl önce

Özellikle mutfak tezgahlarına bulaşmaması için direk çöpe doğru yol alan yumurta kabuğunun kaderi bugüne kadar hiç bilinmeyen faydalarından kaynaklanıyor. Çoğu yiyeceği daha tüketmeden kabuğundan kurtarıp öyle hazır getiririz oysa yumurta kabuğunun kullanım alanları ve alternatif yollarını duyduğunuzda diğer kabuklardan farkını anlayacaksınız.

YUMURTA KABUKLARINI KULLANABİLECEĞİMİZ 7 MÜTHİŞ ALTERNATİF

Kavanoz ve cam şişe temizliği:

En sık kullanıldığı alanlardan biri olan şişe ve kavanoz temizliği inatçı lekeler için müthiş bir alternatif. Bu yöntemle dibinde leke, artık kalan cam şişe ve kavanozları kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Yapacağınız ilk şey ılık su ve yumurta kabuklarını temizleyeceğiniz şişe ya da kavanozun içerisine koymak. Daha sonra yaklaşık olarak 2 dakika kabukları bekletip 5 dakika kadar düzenli aralıklarla çalkalayın. Son olarak kabukları ve suyu şişe ya da kavanozun içinden çıkarın.

Kemik erimesine karşı toz yapın:

Yumurtaların kabukları en az içi kadar yüksek kalsiyum içeriğine sahip. yumurta kabuklarının bu özelliği onların, tüketildiği takdirde adeta sporcular için doğal bir takviye edici gıda konumuna getiriyor. Aynı zamanda yumurta kabuğu tozu kemik erimesi hastalığına iyi geldiği bilinen ürünler arasındadır. Bu yöntem için iyice yıkadığınız kabukları kurutun ve tamamen ezerek ince bir toz haline getirin. Ancak yumurta kabuklarını tüketmeden önce düzenli gittiğiniz doktorunuz var ise danışmanız gerek.

Minik bitkiler için minik saksılar:

Evlerinize ekeceğiniz minik bitkiler için eğlenceli saksılar haline getirebileceğiniz yumurta kabuklarını iyice temizlemeniz gerek. Ancak bu yöntemi kullanırken bitkileri de kontrol etmeyi unutmayın. Belirli bir noktadan sonra bitki kökleri bu saksının içine sığmayacağından kabuğu kırabilir. Bu durumda yeni bir saksı bulmanız gerek aksi takdirde bitkiniz solabilir.

Cilt koruyucu maskeler: 

İçeriğindeki kalsiyum sayesinde cilde gençlik katar ve besler. Bu yöntem kullanmak için temizlediğiniz yumurta kabuklarını karıştırıcıdan geçirin ve toz haldeki kabukları yumurta akı, bal ve zeytinyağı ile karıştırın. Tamamen homojen hale gelen karışımı cildinizde 10 dakika beklettikten sonra cildinizi yıkayın, anında farkı kolaylıkla görebilirsiniz. Bu maskeyi haftada 3 defayı aşmamak şartıyla yapabilirsiniz.

Daha yumuşak içim kahveler: 

Günlük içtiğiniz kahvenizin tadı size sert geliyor ancak içerisine süt ya da şeker atmak istemiyorsanız, bu durumda da imdadınıza yumurta kabukları yetişiyor. Yumurta kabuklarının en tuhaf kullanım alanı olabilen kahve yumuşatma yöntemine, uygulanırken dikkat edilmesi gerekiyor. Yumurta kabuklarını kullanmadan önce çok titiz bir şekilde temizleyin. Daha sonra ise kahvenizin içerisine biraz yumurta kabuğu atın ve 5 dakika kadar bekletin. Kabukları içerisinden dikkatlice çıkartın ve kahvenizi keyifle için. 

Daha beyaz çamaşırlar:

Çamaşırlarınız zaman içerisinde parlaklık ve beyazlığını kaybetti veya yavaş yavaş solmaya başladıysa, hiç merak etmeyin. Yumurta kabuklarını kullanarak giysilerini daha beyaz yapabilirsiniz. Bu yöntemi kullanmak için ilk olarak bir keten bez ya da tülbent içine yumurta kabuklarını atın. Daha sonra yarım limonu da bu beze ekleyin ve ağzını iyice sarıp bağlayın. Hazırladığınız bez torbayı makineye çamaşırlar ile birlikte atın. Yıkandıktan sonraki sonuca şaşırmamanız elde değil!

Çiçeklerin ömrünü uzatın: 

Bahçe ve saksılarda yetiştirdiğiniz çiçeklerinize sürekli olarak haşere ve böcekler geliyorsa, bu durumda yine yumurta kabuğu çare olacaktır. Yumurta kabuklarını küçük parçalar halinde saksı ve çiçek diplerine gömdüğünüz zaman, etrafa haşereleri uzak tutacak bir koku yayacaktır. Bu şekilde çiçeklerinizin ömrünü uzatıp daha sağlıklı büyümesini sağlayabilirsiniz.

Haftanın Öne Çıkanları

Cluster Headache nedir? Cluster Headache ne demek, neden olur, belirtileri neler?

2023-07-31 00:47 - Sağlık

Hangi otomobil markası kime ait?

2023-07-30 12:37 - Teknoloji

1. nakil sonuçları sorgulama ekranı 2023 nereden bakılır? TC ile nakil sonuç ekranı sorgulama

2023-07-30 17:03 - Eğitim

Günün önemli şirket haberleri 02/08/2023

2023-08-02 08:18 - Ekonomi

Adana Demirspor-Cluj maçı (CANLI YAYIN)

2023-08-03 20:38 - Spor

Kerem Demirbay'ın eşi Melina Demirbay kimdir, kaç yaşında?

2023-08-03 11:43 - Gündem

Volkswagen Grubu'nun en çok satan elektrikli otomobilleri!

2023-07-31 07:57 - Teknoloji

Egea'lar arasında taht kavgası: Temmuz ayında en çok satılan sıfır otomobiller!

2023-08-03 16:37 - Teknoloji

Cuma mesajları resimli 2023 yeni resimli, kısa sözlü cuma mesajları

2023-08-04 08:53 - Gündem

Makyajlı Skoda Scala ve Kamiq tanıtıldı! İşte özellikleri

2023-08-01 20:07 - Teknoloji

İlgili Haberler

Kemik kanserini eklem ağrısıyla karıştırdı: Bacağından oldu!

18:52 - Sağlık

Tip 2 diyabetin sessiz belirtisi: Sık idrara çıkma alışkanlığı

16:18 - Sağlık

Beyin ve bağırsak bağlantısı: Ruh sağlığını etkileyen gizli ilişki

12:48 - Sağlık

Vücudun savunma refleksi: Hapşırmanın nedeni nedir?

10:37 - Sağlık

Ağızda geçmeyen yaralar kanserin habercisi

11:32 - Sağlık

Günün Manşetleri

Alagöz Holding Iğdır FK'ya Ganalı stoper

20:57 - Spor

Ankaragücü'nden kaleci, sol bek ve orta saha transferi

20:52 - Spor

Konya'da 30 metre derinliğinde yeni obruk oluştu

20:48 - Gündem

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Temsilcileri Seçimi gerçekleştirildi

20:33 - Gündem

İlk kez ortaya çıkan detay! Merdivenlerle ilgili kahreden gerçek ortaya çıktı

20:27 - Gündem