visionOS 2 yayınlandı! Nasıl kurulur?

Apple, bugün itibariyle bir çok yeni özelliği içerisinde barındıran akıllı gözlük işletim sistemi visionOS 2'yi kullanıma sundu.

Teknoloji - 2 gün önce

Apple geçtiğimiz haziran ayında WWDC 24'ı (Dünya geliştiriciler konferansı) gerçekleştirdi. Şirket, iOS 18 ve macOS 15 Sequoia gibi işletim sistemlerinin yanında Vision Pro akıllı gözlükleri için yeni visionOS 2'yi duyurdu. Bugün akşam itibariyle ise şirket, işletim sistemini tüm dünyadaki akıllı gözlükler için yayınladı. visionOS 2 nasıl kurulur?

visionOS 2 kurulum rehberi: Hangi yenilikler geldi? visionOS 2 nasıl kurulur?

Apple, geçtiğimiz aylarda ilk Apple'da satışa sunduğu Vision Pro akıllı gözlüğünü uluslararası arenada satışa sundu. Akıllı gözlüğe ilk başlarda çok iyi tepkiler gelmiş olsa da sonrasında içerik yetersizliği yüzünden VisionPro'ya ait ilgi ve talep azalmaya başladı. Apple ise WWDC 24'te (Dünya geliştiriciler konferansı) duyurduğu yeni visionOS 2 ve yeni özellikler ile yeniden talep artışı sağlamak istiyor. Yeni işletim sistemi ile birlikte akıllı gözlüklere yeni ortamlar ve yeni özellikler geliyor.

visionOS 2 ile beraber akıllı gözlüklere Bora Bora adında yeni bir ortam ekleniyor. Misafir kullanıcısı özelliğine ise iyileştirmeler geliyor. Artık bir aile üyesi veya bir arkadaş, Vision Pro'ya Misafir Kullanıcı olarak eklenebiliyor. Göz ve el verileri ise artık 30 gün boyunca kaydedilebiliyor. Daha önceleri ise Misafir Kullanıcı verileri her kullanımdan sonra otomatik olarak siliniyordu. Vision Pro'nun bazı özel durumlarda fare desteğine ihtiyacı oluyordu. Apple'da visionOS 2 ile beraber fare desteğini sunuyor. visionOS 2 ile gelen özelliklerin devamı:

Safari'deyken, kullanıcılar artık YouTube, Netflix ve Amazon gibi popüler siteler de dahil olmak üzere bir ortamda video izleyebilecekler.Sabitlenmiş sekmeler artık Safari'de destekleniyor.Kullanıcılar web sayfaları arasında gezinirken panoramik fotoğraflara dokunabiliyor.Seyahat Modu tren desteği ile güncellendi.Dikte ile mesajlara bak: Mesajlar uygulamasında mikrofona bakın ve ardından bir mesajı dikte etmek için konuşmaya başlayın.

Apple, ayrıca yılın gelecek zamanlarında Vision Pro'ya eklenecek özellikleri de açıkladı:

Mac sanal ekranı kullanmak için yeni ultra geniş ekran seçeneği: Yan yana iki adet 4K monitöre eşdeğer seviyede bir ultra geniş ekran.Apple TV uygulamasında çoklu ekran desteği: Çoklu ekran desteği ile örneğin aynı anda beş farklı maçı beş ayrı görünümde izleyebilir.Final Cut Pro ile mekansal videoları düzenleme.

Apple'ın yaptığı açıklamaya göre yukarıdaki özellikler ise yılın ilerleyen zamanlarında parçalar halinde visionOS 2'nin içerisine eklenecek.

iOS 18 yayınlandı? Nasıl kurulur?

visionOS 2 nasıl kurulur?

Aslında VisionPro'yu güncellemek diğer tüm Apple ürünleri ile aynı ve aynı derecede basit. Aşağıda uyguladığımız adımlar ile Vision Pro akıllı gözlüğünüzü visionOS 2'ye güncelleyebilirsiniz.

Ayarlar uygulamasını açın ve genel sekmesine tıklayın.Yazılım güncelleme sekmesine tıklayın.Ufak bir yazılım güncellemesi kontrolünün ardından visionOS 2 karşınızda görünecektir. Şimdi güncelleyin butonuna basın ve güncellemeyi başlatın.Güncellemenin süreceği zaman tamamen cihazınıza ve internet hızınıza bağlıdır. Güncelleme bitene kadar sabırla beklemeniz gerekmektedir. Bu esnada akıllı gözlüğünüzün şarjının tam olduğuna emin olun.Cihaz yeniden başladıktan sonra güncelleme tamamlanmış demektir.

Artık visionOS 2'yi akıllı gözlüğünüzde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Lütfen aşağıdaki yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Applevision provisionOS 2
Haftanın Öne Çıkanları

Nevzat B.'nin ifadesi ortaya çıktı! 'Yoksa seni ve aileni öldürürüm'

2024-09-11 00:52 - Gündem

Narin cinayetinde çarpıcı gelişme: Arka koltuktaki gizem!

2024-09-10 07:38 - Gündem

Eskiden Telefon Numaralarının Başında Neden Harfler Vardı?

2024-09-12 08:38 - Teknoloji

İmamoğlu'nun diploma gerçeği... Üniversiteyi kazanamayınca Kıbrıs formülü nasıl işletildi?

2024-09-15 16:03 - Politika

İstanbul Fatih'te 3 katlı bir bina çöktü!

2024-09-12 23:43 - Gündem

Galatasaray - Çaykur Rizespor / Canlı anlatım

2024-09-14 19:13 - Spor

Narin Güran soruşturmasında yeni gözaltı!

2024-09-13 20:43 - Gündem

Yeşil Yalova FK, Yeni Çanspor'u 3 golle kupanın dışına itti

2024-09-11 18:17 - Spor

Kurultaydan sonra yapılan ilk MYK'da İmamoğlu'na yakın isimlerden Yavaş'a tepki

2024-09-16 10:53 - Politika

Narin'in babası Arif Güran'la Salim Güran'ın eşinin ifadesinden çarpıcı detaylar

2024-09-13 10:03 - Gündem

İlgili Haberler

PS5 ve PS5 Pro'nun Grafik Karşılaştırması

00:08 - Teknoloji

Bir Tesla, Kaza Geçirdikten Sonra Bomba Gibi Patladı

23:47 - Teknoloji

Otomotiv sektörünün yarısı işini kaybedebilir! Korkutan açıklama

23:13 - Teknoloji

Microsoft ve Google, Mini Nükleer Reaktörler Kullanacak

23:08 - Teknoloji

HTC Vive Focus Vision tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri

22:53 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da öğretmen ve öğrencilerle buluştu

02:42 - Gündem

Makarna fabrikasındaki patlamada çok sayıda gözaltı

01:17 - Gündem

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a sorulacak sorular açıklandı

01:13 - Gündem

Vali atama kararnamesi Resmi Gazete'de! 16 ilin valisi değişti

00:38 - Gündem

Yayladere, ‘Türkiye güzeli’ doktoru bekliyor!

00:32 - Gündem