?>

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: Voleybol hak ettiği yere gelecek

Tüm Spor - Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, gelecek dünya ve Avrupa Şampiyonları ile 2028 Los Angeles olimpiyatlarında kürsüde yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Spor - 8 saat önce

İtalya'da Akdeniz Gazeteciler Derneği, İtalya Spor Yazarları Derneği (USSI), Avrupa Spor Yazarları Derneği (AIPS) ve Artemisia Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Akdeniz Mükemmeliyet Ödülleri'nde ödül alan Üstündağ ve A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli töreninin yapıldığı Roma'nın tarihi Valentini Sarayı'nda değerlendirmelerde bulundu.

Üstündağ, çok önemli bir ödüle layık görüldüğü için şahsı, ekibi, oyuncular ve ıve camisı adına mutlu olduğumu belirterek "Ülkemizi voleybolda gururla temsil etmenin karşılığında da böyle bir ödüle layık görülmek bizi son derece mutlu etmiştir." dedi.

TVF’de 3. dönem yeniden başkanlığa seçilmesi ve hedeflerinin sorulması üzerine Üstündağ, “4 yıl daha voleybolun başında olmak beni de son derece mutlu etti. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Dünya şampiyonluğu, Avrupa şampiyonluğu, olimpiyatlarda yarı final gibi ilkleri yaşadık bu geçmiş dönemde. Üçüncü dönemde de 2028 Los Angeles Olimpiyatı’ndan tutun ve önümüzdeki yıl dünya şampiyonası, 2026’da Türkiye’de yapılacak Avrupa şampiyonasında madalya almayı hedefliyoruz." yanıtını verdi.

"VOLEYBOL HAK ETTİĞİ YERE GELECEK"Başkan Üstündağ, “Kurumsal olarak altyapılarda, tesisleşmede ve ülkenin her yerine voleybolu yaymak için çalışmalarımız devam ediyor. Dün yaptıklarımız, yarın da yapacaklarımızın teminatıdır. İnşallah voleybol çok hak ettiği yere gelecek ve çok daha önemli başarılara imza atacaktır." ifadelerini kullandı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli de hem ülkesi İtalya'da hem de Türkiye'de voleybola yaptığı katkılar nedeniyle Roma'da Akdeniz Mükemmeliyet Ödülü'ne layık görülmesiyle ilgili olarak, "Bu harika bir takdir." diye konuştu.

SANTARELLİ: AYRICALIKLIYIMÖdül olmak için Roma'da bulunmaktan onur duyduğunu dile getiren Santarelli, "İtalya ve Türkiye gibi iki önemli ülkede çalışmanın onuruna ve şansına sahip olduğum için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Türkiye ve İtalya voleybolun çok önemli olduğu yerler. Kendimi iki ülke arasında bir bağ gibi hissediyorum ve bu nedenle daha önce de söylediğim gibi ayrıcalıklıyım. Güzel bir gün." yorumunu yaptı.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımının hedeflerine ilişkin de Santarelli, kendisinin antrenör olduğu son iki yazı iyi geçirdiklerini ve çizgilerini korumaları gerektiğini vurgulayarak "Olimpiyat oyunlarından sonra her zaman bir nesil değişimi olur ve 4 yıl sonra ne olacağına dair bir yansıma olur. Olimpiyat döngüsü, bir önceki biter bitmez hemen inşa edilir." ifadelerini kullandı.

Görevde bulunduğu son iki yazı gelişim açısından "olumlu" niteleyen Santarelli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'de voleybola dikkat arttı ve artık voleybol çok önemli bir spor. Alınan sonuçlarla artık daha da önemli hale geldi. Bundan sonra sadece iyi çalışmayı düşünmeliyiz ve gençlerin büyümesine yardımcı olmalıyız. Büyük milli takımlara karşı rekabet edebilmek için doğru adımları atmalı ve her zaman büyük takımların arasında kalmaya çalışmalıyız."

Haftanın Öne Çıkanları

Meta'da Yeni Toplu İşten Çıkarma

2024-10-17 09:53 - Teknoloji

Meta, o çalışanlarını işten çıkardı

2024-10-18 07:57 - Ekonomi

Meta, Yeni Bağımsız Yapay Zekâ Aracını Duyurdu

2024-10-19 12:28 - Teknoloji

META'dan yeni skandal: Mustafa Şentop'a sansür!

2024-10-18 22:13 - Gündem

Emtia piyasasında geçen hafta değerli metaller pozitif ayrıştı

2024-10-21 12:07 - Ekonomi

WhatsApp, Meta AI ile Daha Kişisel Deneyim Sunacak

2024-10-19 23:52 - Teknoloji

Çeltik üretiminde damla sulama, metan gazı salımını ve su sarfiyatını azaltıyor

2024-10-21 16:52 - Teknoloji

Reha Muhtar taburcu oluyor! 2 kez entübe edilmişti

2024-10-15 08:57 - Magazin

Hakkari'de feci kaza: Asansör boşluğuna düşen kadın öldü!

2024-10-19 23:33 - Gündem

Mustafa Sandal 750 lira için kredi kartı limitini 99 bin liraya düşürdü

2024-10-15 15:37 - Magazin

İlgili Haberler

Juventus'un yıldızına hırsızlık şoku! Servetini çaldılar

02:22 - Spor

Kerem Aktürkoğlu'ndan derbi yorumu: Favori...

01:17 - Spor

Kerem Aktürkoğlu, derbi tahminini açıkladı

00:43 - Spor

NBA yıldızı Fenerbahçe formasıyla poz verdi

00:32 - Spor

Flaş iddia! Beşiktaş, derbi öncesi yıldız ismi TFF'ye şikayet edecek

00:27 - Spor

Günün Manşetleri

Yenidoğan çetesi: Meslekten atılan doktor ameliyat yapmış

03:33 - Gündem

Juventus'un yıldızına hırsızlık şoku! Servetini çaldılar

02:22 - Spor

Yenidoğan Çetesi'ni çökerten savcı Yavuz Engin'den yeni mesaj

01:22 - Gündem

CHP lideri Özel’den terör hükümlüsü Demirtaş’a ziyaret

01:12 - Gündem

Merkez Bankası rezervlerinde zirve bekleniyor

01:08 - Ekonomi