?>

Türkiye dünyanın en iyisi olacak! Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu duyurdu

Gaziantep'te temaslarda bulunan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye'yi, dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ve sağlık bilgisini, teknolojisini üreten ülkesi haline getireceklerini belirtti.

Sağlık - 3 saat önce

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, il ziyareti kapsamında perşembe günü öğleden sonra Gaziantep’teydi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Gaziantep’te önce Valiliği ziyaret etti. Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve ildeki yetkililerle görüşmelerde bulunan Sağlık Bakanı Memişoğlu, Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği XV. Kongresi’ne katılmak üzere Valilikten ayrıldı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Transplantasyon’24 temasıyla düzenlenen Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği XV. Kongresi’nde açılış konuşması yaptı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu konuşmasında, cerrahlığın önemli bir meslek olduğuna ve organ naklinin çok ilerlediğine değinerek "Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’de 76 böbrek, 52 karaciğer, 15 kalp ve 2 akciğer nakil merkeziyle senede 1700’ün üzerindeki karaciğer olmak üzere 5 bin nakil gerçekleştiriliyor. Türkiye, dünyada çoğu yerde yapılamayan çapraz nakillerle dünyanın nakil merkezi hâline gelmiş durumdadır. Bu büyük bir özveri, çaba ve çalışkanlıkla oldu. Hepinize minnet duyuyorum. Türkiye sağlıkta sadece hizmet tarafında değil, artık bilim ve teknoloji tarafında da üretmek zorunda. Yani yeni bir şey söylemek durumundayız. Bunun için çabalıyoruz. Sağlık bilgisini yönetmek, ekonomik güç ve sosyal güç de elde etmek istiyoruz. Özellikle genç arkadaşların önde oturan idealist, kendisini adamış hocalarımızın çok daha ilerisine gideceğine eminim. Bizlerden çok daha iyi olacağınıza eminim." dedi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu konuşmasının devamında, Türkiye’de kadavra bağışının yeterli olmadığını belirterek "Bizim gibi özverisi yüksek olan bir toplumda, daha çok başkası için çalışan, milletine her türlü özveriyi veren, bir canı kurtarmak için her türlü çabayı harcayan Türk toplumunda kadavratik organ bağışı konusunda vericinin az olmasının sebebi bizlerin iyi anlatamamasıdır. Yaşamak güzel, yaşatmak daha güzel diyen bir toplumun organını bağışlamama şansı yoktur." dedi.

Kongre’nin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile bir araya gelen Sağlık Bakanı Memişoğlu, Sayın Şahin’e ve Belediye çalışanlarına toplum sağlığını koruma konusundaki projeleri için teşekkür etti.

Gaziantep Şehir Hastanesini ziyaret eden Sağlık Bakanı Memişoğlu, sağlık personeliyle ve yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Memişoğlu, ilde sağlık hizmeti sunumundaki mevcut koşullar ve ihtiyaç duyulanlar hakkında sağlık çalışanlarıyla sohbet etti, personelin talep ve görüşlerini dinledi.

Gaziantep Şehir Hastanesinde, Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun başkanlığında geniş katılımlı İl Değerlendirme Toplantısı yapıldı. İldeki yetkililerin yer aldığı toplantıda, sağlık altyapısı ve sağlık hizmetleri hakkında Sağlık Bakanı Memişoğlu’na sunum yapıldı.

"TÜRKİYE'Yİ DÜNYANIN EN İYİ SAĞLIK HİZMETİ SUNAN ÜLKESİ HALİNE GETİRECEĞİZ"

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Hastanedeki değerlendirmelerin ardından basın açıklaması yaptı. Sağlık Bakanı Memişoğlu konuşmasında, "Çok değerli basın mensupları arkadaşlarım, çok değerli Valim, Milletvekillerim, Başkanım, çok değerli çalışma arkadaşlarım, bugün Gazi ünvanını Cumhuriyet’in ilk yıllarında alan, o zamandan beri Türkiye’nin millî değerlerinin örneği, temsili Gaziantep’teyiz. Burası esasında medeniyetlerin merkezi ve geçiş alanı. Her türlü kuvveti, her türlü altyapısı bölgenin en ileri şehirlerinden bir tanesi. Ve insanı da gönlü misafirperverliğiyle ün yapmış Gaziantep. Bugün bizi burada misafir ettiler. Her birine çok teşekkür ederim. Bugün aynı zamanda organ nakli kongresi vardı burada. Misafirperverliklerini orada da gösterdiler Gaziantepliler. Aynı zamanda sağlıkla ilgili hizmetleri değerlendirdik. Ve görüyoruz ki bugün burada basın toplantısını yaptığımız yer Şehir Hastanemiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hayalim’ dediği, Türkiye’nin sağlıkta en iyi yere gelmesini sağlayan en önemli fiziki sağlık şaheserlerimiz. Bunun yanında bu tür büyük şehir hastanelerimizde artık bundan sonra sadece hizmet değil, aynı zamanda burada bilim ve teknoloji üreten alanlar oluşturarak hekimlerimize ve bilim insanlarımıza hem hizmet sunma hem de yeni bir şeyler söyleme imkânı sağlatacağız. Ve Gaziantep’te biliyorsunuz iki tane yetmişer yataklı acil durum hastanesi açtık. Bunların bir tanesi Oğuzeli’nde, bir tanesi de Nurdağı’nda. Milletimizin hizmetine eskisinden çok daha iyi hâle getirerek bunları sunduk. Sağlık hizmetleri özveriyle yapılan, adanmışlıkla yapılan, gerçekten Türkiye’nin de sağlık altyapısıyla ve sağlık çalışanlarıyla gurur duyacağı bir hizmet. Onun için toplumdan da bu hizmeti hakkıyla ve dünyaya örnek olacak şekilde sunan bütün sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmasını bekliyoruz. Tabii ki bazı istisnalar olur, tabii ki yanlışlıkları olan insanlar olur. Biz bunları da aramızdan elemesini biliyoruz, malumlarınız olduğu gibi. O nedenle biz elimizden geldiğince Türkiye’yi dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ve sağlık bilgisi üreten, teknolojisini üreten ülkesi hâline getireceğiz. Hep beraber daha çok çalışacağız, daha iyi olacağız, birlikte hareket edeceğiz. Ben, bizi misafir eden başta Sayın Valim, Belediye Başkanım ve siyasiler olmak üzere tüm Gazianteplilere teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum." dedi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na incelemeleri sırasında Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin ve diğer yetkililer eşlik etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Meta, bu ürünün fişini daha piyasaya çıkmadan çekti!

2024-10-12 13:38 - Teknoloji

Samsun'da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 23:07 - Gündem

Meta'da Yeni Toplu İşten Çıkarma

2024-10-17 09:53 - Teknoloji

Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evlendi!

2024-10-12 10:02 - Magazin

Bakan duyurdu: 185,8 milyon lira ödeme hesaplara yatırıldı!

2024-10-12 13:53 - Ekonomi

AK Partili Hamza Dağ duyurdu: Aydemir'e kesin ihraç istemi!

2024-10-15 00:08 - Politika

Hatay'da inşaat işçileri arasında kavga: 2 ölü, 1 yaralı

2024-10-13 01:38 - Gündem

Çocuklar Duymasın Mary’si Demet Tuncer'in CIA itirafı gündem oldu

2024-10-13 15:57 - Magazin

Özbek: Hedef UEFA Avrupa Ligi'nde final

2024-10-12 13:37 - Ekonomi

Türkiye'nin hızlı tren yatırımları sürüyor

2024-10-12 13:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Felç riski en yüksek kan grubu hangisi? O kan grubuna sahip kişilerin felç olma riski daha yüksek!

18:12 - Sağlık

Erken evrede fark ettiği meme kanserini tedaviyle yendi

11:37 - Sağlık

Kalp krizini dakikalar içinde teşhis edebilen kan testi geliştirildi

08:08 - Sağlık

Doç. Dr. Aylin Kılıç, Uluslararası Doktorlara "Keranatural" Tedavi Kursu Düzenledi

20:17 - Sağlık

Öksürük için ayva kürü nasıl yapılır? Tereyağı ve pekmezle birlikte şifa saçıyor!

13:33 - Sağlık

Günün Manşetleri

Hikmet Karaman'dan sürpriz imza! Avrupa ekibinin başına geçti

00:37 - Spor

Türkiye dünyanın en iyisi olacak! Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu duyurdu

00:13 - Sağlık

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın son görüntüsü

00:07 - Gündem

Taksim Metrosu'nda yürüyen merdivenler çalışmıyor! Vatandaş sert tepki gösterdi

23:27 - Gündem

Fenerbahçe Almanya deplasmanında galip!

23:07 - Spor